Helyi közélet

2013.02.13. 14:26

MSZP: tervez felelősségre vonást a polgármester?

Miskolc - A szocialisták úgy vélik, december óta törvénytelenül működik a miskolci önkormányzat.

Miskolc - A szocialisták úgy vélik, december óta törvénytelenül működik a miskolci önkormányzat. Dr. Mokrai Mihály és Bazin Géza mszp-s önkormányzati képviselők ugyanis - szerdai sajtótájékoztatójukon - elmondták: az önkormányzatnak decemberig kellett volna módosítania alapító okiratát. Azért, mert év elejétől működési egységeket adtak át az államnak. "Igaz, hogy a módosítás a decemberi testületi ülésen megtörtént, de a Magyar Államkincstár több mint tíz pontban kifogásolta ezt, ezért a februári ülésen újra kell tárgyalni. Ezek alapján, december óta törvénytelenül működik az önkormányzat" - fogalmaztak.

A szocialisták kérdezik: a polgármester, aki január 1-től a jegyző munkáltatója, milyen felelősségre vonást tervez, miért nem tartalmazza az előterjesztés a kincstár által kifogásoltakat? Az MSZP levélben fordul a kincstárhoz, és az ott kapott információkról tájékoztatni fogják a miskolciakat - mondták.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában