Helyi közélet

2013.02.09. 11:24

"Látástól vakulásig" intézhetjük okmányirodai ügyeinket

Miskolc - Február elseje óta reggel 8 és este 8 óra között várja ügyfeleit a a miskolci okmányiroda.

Miskolc - Február elseje óta reggel 8 és este 8 óra között várja ügyfeleit a a miskolci okmányiroda.Az okmányirodák az év eleje óta a járási hivatalokhoz tartoznak. Alapvető cél, hogy - a kormányablakokhoz hasonlóan - a lehető legjobban igazodjon az ügyeiket intézni kívánó lakosság igényeihez a nyitva tartás. Az ehhez vezető út első állomásaként a megyeszékhelyek - így Miskolc - okmányirodája is napi tizenkét órában, azaz reggel 8 és este 8 óra között várja ügyfeleit.

Demeter Ervin megyei kormánymegbízott elmondta, hogy az új szemlélet, amely immár az okmányiroda nyitva tartásban is tükröződik, már a kormányhivatalok létrejöttekor megfogalmazódott. „ a legfontosabb alapelv, hogy nem az ügyfelek vannak miértünk, hanem mi vagyunk az ügyfelekért, azaz alkalmazkodnunk kell a szokásaikhoz, időbeosztásukhoz. A tizenkét órás nyitvatartás elegendő ahhoz, hogy ebben az időszakban mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb időpontot.

Folytatása következik

Szabó András, a Miskolci Járási Hivatal vezetője hozzá tette, hogy azért is szükséges volt a reform, mert az okmányiroda ügyintézési forgalma a legnagyobb a hivatali egységek között. Ezt is érzékelteti, hogy az év első hónapjában mintegy 12 ezer ügyben indítottak el ügyintézést az okmányirodában.

Mint megtudtuk, az országos közigazgatási reform folytatásaként az esztendő második felében hasonló nyitva tartással fognak üzemelni a többi megyénkbeli járási székhelyen is az okmányirodák.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában