Helyi közélet

2013.02.13. 13:30

Kocsonyafesztivál: Gasztroélmények, zene és tánc

Miskolc - A Magyar Posta egyik különleges bélyeg-kiállításával és a Compact Disco koncertjével indul a Kocsonyafesztivál.

Miskolc - A Magyar Posta egyik különleges bélyeg-kiállításával és a Compact Disco koncertjével indul a Kocsonyafesztivál.Az idén nulladik nappal, február 21-én kezdődik a város téli fesztiválja. A 13. alkalommal megrendezendő Kocsonyafesztivál egy tárlattal indul: a Megyebíró Étteremben mutatja be a Magyar Posta az idei első bélyegblokkját, amely Kassa, Európa Kulturális Fővárosa címe előtt tiszteleg. A kiállításon a vörösiszap-katasztrófa sújtotta Kolontárról készült képeket és a Magyar Posta Embermentők című, tizenkilenc, nagyméretű tablón elhelyezett bélyegeit is megtekinthetik. Erről Péterffy Gábor, a Magyar Posta bélyegüzletágának igazgatója beszélt a fesztivál szerdai sajtótájékoztatóján.

Rózsa Edit, a fesztivál alapító-tulajdonosa kiemelte: az emberi segítőkészség, a humanitás, a lélek ereje és a közösségi összefogás előtt tisztelegnek a kiállítással, hiszen fontos nekik, hogy hidat verjenek lélektől lélekig, a gasztroélmények mellett a zene és a tánc, e két szavakon túli nyelv segítségével - fogalmazott.

Azt is megtudtuk: a Kocsonyafesztiválnak az idén lesz személyes bélyege, ezt a fesztivál postáján vásárolhatják meg a látogatók. A Magyar Posta bélyegüzletága dekoratív pecsétet is tervezett a fesztiválnak, amelyet a kocsonya-passportba ütnek majd be. Az Avasi pincesorra ugyanis különleges útlevéllel léphetnek a vendégek, az út végén pedig meglepetés várja őket.

A fesztivál koncertjeit is ismertette Rózsa Edit: a nulladik napon, elsőként lép fel a Compact Disco, a Helynekemben. De rendezvény négy színpadán, a fellépők közt lesz a Bíborszél és a Paddy and the Rats, illetve a Balkan Fanatic is koncert-sorozatot ad. Fellép a szlovák Chiki Liki Tu-A, a Mango Molas, a Silvayovci és a Lukás Oravec Quartet is. De számos miskolci zenekar is helyet kapott a programban. És ott lesz a Maszkura és a Tücsökraj, valamint a Green Beetz.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában