Helyi közélet

2013.02.20. 11:16

Klik: minden hónap ötödikéig megkapják fizetésüket a pedagógusok

Budapest, 2013. február 20., szerda (MTI) - A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) intézményeiben minden hónap ötödikéig kapják meg a pedagógusok a fizetésüket, a törvényileg előírt tizedikei határidőn belül - közölte a központ szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Budapest, 2013. február 20., szerda (MTI) - A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) intézményeiben minden hónap ötödikéig kapják meg a pedagógusok a fizetésüket, a törvényileg előírt tizedikei határidőn belül - közölte a központ szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében.Mint írták, a béreket a Magyar Államkincstár számfejti és utalja ugyanúgy, mint eddig, amelyhez a Klebelsberg-központ minden hónap elsején biztosítja a kincstár számára a fedezetet, aznap indulnak az utalások is és legkésőbb ötödikéig mindenkinek a számláján lesz a pénze.

A túlórák kifizetésének rendje az eddigi gyakorlatnak megfelelően alakul, azaz egyhónapos csúszással történik: a tanár az egyik hónapban elvégzi a munkát, a következő hónapban leadja igazolásra és elszámolásra, majd a rákövetkező hónapban fizetik ki. Ezt az ütemezést betartva a még az önkormányzatok által leadott decemberi túlórákat a Klik februárban hóközi kifizetésekkel rendezte - jelezték.

Kitértek arra is, hogy az utazási támogatást nem a fizetéssel kapják a tanárok, hanem utólagos elszámolással, a bérletszelvény és a számla együttes leadásával fizeti ki számukra a munkáltató.

Korábban arról írt több médium, hogy tíz-tizenöt százalékkal kevesebb nettó fizetést utalt az államkincstár egyes dunakeszi, illetve zuglói iskolákban dolgozó pedagógusoknak, illetve nem érkeztek meg időben az előző havi fizetések a pedagógusok számláira.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában