Helyi közélet

2013.02.07. 16:36

Kiegészítéssel támogatja

Borsod-Abaúj-Zemplén - A Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért Egyesület is támogatja az egészségügyi szakmai szervezetek által a miniszterelnöknek írt levélben foglaltakat, azaz kéri, hogy a közszférában dolgozók kötelező nyugdíjazására vonatkozó jogszabály hatálya alól mentesítsék az egészségügyi ágazatot.

Borsod-Abaúj-Zemplén - A Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért Egyesület is támogatja az egészségügyi szakmai szervezetek által a miniszterelnöknek írt levélben foglaltakat, azaz kéri, hogy a közszférában dolgozók kötelező nyugdíjazására vonatkozó jogszabály hatálya alól mentesítsék az egészségügyi ágazatot.Ám ezt azzal a kiegészítéssel teszi, hogy ha ez nem történne meg, akkor javasolja, a határozat végrehajtásának 2014 végéig történő elhalasztását.

Mint azt az egyesület nevében dr. Csiba Gábor elnök februrá 7-i közleményében hangsúlyozza: ez idő elegendő lehet az egészségügyi ágazat humánerőforrás-helyzetének reális felmérésére, egy dinamikus humánerőforrás-térkép elkészítésére. Hangsúlyozza: az egyesület kéri, hogy az egészségügyi ágazat valamennyi munkavállalójára szektorsemleges módon szülessen jogszabály (azaz ugyanaz vonatkozzon a gazdasági társaság formájában működő egészségügyi intézményben dolgozókra, az orvosegyetemek oktatóira, mint a közalkalmazott egészségügyi dolgozókra).

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában