Helyi közélet

2013.02.14. 17:04

Két év börtön a volt pálházi polgármesternek

Debrecen, Miskolc, Pálháza - Két év letöltendő börtönre ítélte az ítélőtábla Pálháza korábbi polgármesterét.

Debrecen, Miskolc, Pálháza - Két év letöltendő börtönre ítélte az ítélőtábla Pálháza korábbi polgármesterét.A Debreceni Ítélőtábla dr. Balla Lajos vezette büntetőtanácsa csütörtök délután kihirdetett ítéletében helyben hagyta az első fokon eljáró Miskolci Törvényszék által Moravszki Zsoltra, Pálháza korábbi polgármesterére vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetés bűntette miatt kiszabott ítéletét. A volt polgármestert immár jogerősen 2 év börtönbüntetése, 20 ezer forint pénzbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte a bíróság , és vele szemben 200 ezer forint vagyonelkobzást rendelt el.

Portálunkon beszámoltunk róla: Moravszki Zsolt ellen azért emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség múlt év tavaszán, mert a polgármesternek - nem sokkal megválasztása után - 200 ezer forint csúszópénzt adott át egy vállalkozó, hogy az ő érdekeltségi körébe tartozó cég nyerje el egy 370 millió forintos szennyvíztelep-korszerűsítési pályázatot. Moravszki Zsolt garanciát vállalt rá, hogy az említett céget bízzák meg a szennyvíztelep felújításának kivitelezési munkálataival, és hogy ennek érdekében a képviselő-testületnél, illetve a pályázattal érintett tíz másik település polgármesterénél is eljár. A 200 ezer forintot a „bizalom megerősítése céljából” kapta.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában