Helyi közélet

2013.02.22. 12:22

Késések a hó és az útlezárások miatt Miskolcon

Miskolc - Pénteken hajnalban három munkagép végezte az utak sózását, érdesítését, reggel újabbak kapcsolódtak be a munkába, tíz óra körül pedig már összesen hét jármű dolgozott az utak síktalanításán Miskolcon, tájékoztatta lapunkat Pásztor Imre, a Miskolc Holding kommunikációs vezetője.

Miskolc - Pénteken hajnalban három munkagép végezte az utak sózását, érdesítését, reggel újabbak kapcsolódtak be a munkába, tíz óra körül pedig már összesen hét jármű dolgozott az utak síktalanításán Miskolcon, tájékoztatta lapunkat Pásztor Imre, a Miskolc Holding kommunikációs vezetője.A gépek sóztak, érdesítettek, és ahol lehetett, tolták a havat. Először a közösségi közlekedés útvonalain, a főutakon dolgoztak, majd áttértek a mellékutakra is. Az Avason megfeszített ütemben dolgoztak, itt a reggeli órákban jelentősebb késéseket halmoztak fel az autóbuszok, délelőttre azonban normalizálódott a helyzet; kisebb késések minden járaton tapasztalhatók voltak, de ebben a havazáson kívül a Kocsonyafesztivál miatti útlezárások okán kialakult dugók is jelentős szerepet játszott, tette hozzá Pásztor Imre.

A havazás öt óra körül kezdődött, hat órától pedig már 250 közmunkás és 5 kisgép takarította az utakat. A kézi síkmentesítést először a megállókban kezdték, de mint Pásztor Imre hangsúlyozta, ez kiterjedt a fesztivál területére is.

A meteorológiai szolgálattól kapott információink szerint eddig körülbelül 5 centiméternyi friss hó hullott le, de pénteken nap közben még ugyanennyire várható. Előreláthatólag estére havasesőre vált a csapadék, de intenzitása nem csökken, majd az elkövetkező napokban esőre kell számítani.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában