Helyi közélet

2013.02.27. 10:12

Jegyzet: Törvényesített jogsértés

<em>Valamikor nem gondolkoztunk azon, hogy alkotmányos-e az egyházak működése</em>. <strong>Kalmár Erika jegyzete</strong>.

Valamikor nem gondolkoztunk azon, hogy alkotmányos-e az egyházak működése. Kalmár Erika jegyzete.Létjogosultságuk ezeréves, voltak és vannak. Nekem valahogy mindig egyfajta mítosz lengi körül az egyházat, a vallást, azt az ideológiát, eszmét, amit képviselnek. Nem követtem folyamatosan a különböző egyházak alakulását, eltűnését. Az országgyűlés tavalyi döntésnek értelmében mégis több egyház elveszítette „egyházi” státuszát.

Azzal egyetértek, hogy konkrét és korrekt szabályokat alkossunk, törvényileg. Azzal is egyetértek, hogy olyan törvényeket, jogszabályokat módosítson az országos plénum, amelyek nem elég hatékonyak a vallási tevékenységet végző szervezetek kiszűrésére, de az eljárással semmiképpen nem tudok azonosulni. Az Alkotmánybíróság helyt adott a panasznak. Fellélegezhetnek az érintettek, bár csak részlegesen, mert az már olyan hosszú ideje fenn áll, hogy a „tüske” ott marad.

Nekem az a bajom ezzel az egésszel, hogy amikor megalkotnak egy törvényt, ott abban a „nagy házban”, miért nem gondolják végig! Pro és kontra érvekkel! Igaz, nálunk az a módi, hogy mindent utólag vizsgálunk felül, és visszamenőleges hatállyal szüntetünk meg, akkor, amikor már mindenkinek keserű a szájíze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában