Helyi közélet

2013.02.12. 12:11

Jegyzet: Mennyi?

<em>Nem szeretem, amikor a politikusok számokról beszélnek. Mert repkednek ugyan a milliárdok, de a teljes igazság valahogy mégis rejtve marad</em>. <strong>Hegyi Erika jegyzete</strong>.

Nem szeretem, amikor a politikusok számokról beszélnek. Mert repkednek ugyan a milliárdok, de a teljes igazság valahogy mégis rejtve marad. Hegyi Erika jegyzete.Így van ez most is, amikor a miniszterelnök hatalmas sikernek könyveli el a Brüsszeltől kialkudott, hazánkba érkező uniós források nagyságát, a legnagyobb ellenzéki párt elnöke viszont tragikusnak nevezi a kohéziós források csökkenését. Szakértők is megszólaltak az ügyben, akik viszont azt fejtegették: a kormányfő kijelentése nehezen értelmezhető, hiszen nem lehet tudni, hogy mi a számítás alapja. A pártok közötti vitát sem lehet eldönteni, hangsúlyozták, mivel nincs elég információnk, és a végső eredmény még sok mindentől függ.

Mint egyszerű állampolgár, most is értetlenül figyelem a vitát. Ha valóban rosszul járunk az EU-pénzekkel, akkor azt miért nem lehet bevallani, ha pedig jól, az ellenzéknek milyen érdeke fűződik ahhoz, hogy kudarcként éljük meg a brüsszeli tárgyalásokat. A pénz mennyisége önmagában egyénként sem számít sikernek vagy kudarcnak. Sikernek ugyanis csak azt lehetne nevezni, ha minden egyes uniós euró valóban az emberek boldogulását szolgálná. Lenne munkahely, erős ipar és mezőgazdaság. Ha ez valóban megtörténne, utólag már senkit sem érdekelne, mennyit kaptunk minderre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában