Helyi közélet

2013.02.22. 14:57

Húszmilliárdot fizet ki idén az állam a megyei önkormányzatok adósságára

Budapest, 2013. február 22., péntek (MTI) - Csaknem húszmilliárd forintot fizet ki az idén az állam a megyei önkormányzatoktól átvett hitelek törlesztésére és a kamatokra - derül ki Matolcsy György nemzetgazdasági miniszternek az MSZP-s Varga Zoltán írásbeli kérdésére adott válaszából.

Budapest, 2013. február 22., péntek (MTI) - Csaknem húszmilliárd forintot fizet ki az idén az állam a megyei önkormányzatoktól átvett hitelek törlesztésére és a kamatokra - derül ki Matolcsy György nemzetgazdasági miniszternek az MSZP-s Varga Zoltán írásbeli kérdésére adott válaszából.A parlamenti honlapon pénteken közzétett dokumentumban az olvasható, hogy a központi költségvetés ugyanolyan feltételekkel, kamatkondíciókkal törleszti az adósságot, mint az önkormányzatok tették volna.

A megyei önkormányzatoktól 2011-ben átvállalt hitelek közül a forintalapúakat az állam még abban az évben előtörlesztette, a - döntően változó kamatozású - devizahitelek összege pedig az idei év elején csaknem 92 milliárd forintot tett ki.

Az állam az átvállalt és 2013 elején még fennálló hitelekre az idén várhatóan 17,6 milliárd forint törlesztést és 1,74 milliárd forint kamatot fizet ki - olvasható a tájékoztatásban.

- MTI -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában