Helyi közélet

2013.02.10. 18:51

Havazás - A jövő héten többfelé eshet a hó

Budapest, 2013. február 10., vasárnap (MTI) - A jövő héten folytatódik a borús, csapadékos idő, többfelé várható hószállingózás, havazás. Helyenként akár mínusz 10 fokig is lehűlhet a levegő, míg néhol nappal plusz 8 fok is előfordulhat - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott, országos, középtávú előrejelzéséből.

Budapest, 2013. február 10., vasárnap (MTI) - A jövő héten folytatódik a borús, csapadékos idő, többfelé várható hószállingózás, havazás. Helyenként akár mínusz 10 fokig is lehűlhet a levegő, míg néhol nappal plusz 8 fok is előfordulhat - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott, országos, középtávú előrejelzéséből.Mint kifejtették: hétfőn az északi tájak kivételével csökken a felhőzet és néhány órára a kisüt a nap. Ugyanakkor délutántól délnyugat felől ismét erős felhősödés kezdődik, de estig számottevő csapadék nem valószínű. A keleti, délkeleti szél megélénkül, Észak-Dunántúlon időnként várhatóan meg is erősödik. Hétfőn a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában mínusz 9 és mínusz 3 Celsius-fok között valószínű, de a déli országrészben helyenként mínusz 10 fok alatti értékekre is számítani lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 3 és plusz 3 fok között várható.

Kedden erősen felhős vagy borult lesz az ég. Nyugat-Dunántúlon ismétlődő havazás, helyenként ónos eső várható. Máshol elszórtan átmeneti ónos eső után esőre van kilátás, de északon kezdetben havazás ígérkezik. Helyenként megerősödhet a szél. A minimumhőmérséklet mínusz 10 és mínusz 1 fok között valószínű, míg a nappali maximumok a Nyugat-Dunántúlon 0 fok körül, máshol plusz 2 és plusz 7 fok között alakulhatnak.

Szerdán a Nyugat-Dunántúlon további ismétlődő havazás valószínű, máshol szórványosan várható eső, zápor. Többfelé megélénkülhet, a Nyugat-Dunántúlon megerősödhet a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 3, a legmagasabb nappali hőmérséklet a Nyugat-Dunántúlon 0 fok körül, máshol plusz 3 és plusz 9 fok között várható.

Csütörtökön szórványosan valószínű kisebb csapadék: nyugaton inkább hó, keleten inkább eső várható. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke mínusz 3 és plusz 2 fok között, míg a nappali csúcsértékek a Dunántúlon mínusz 1 és plusz 3, máshol plusz 3 és plusz 8 fok között alakulhatnak.

Pénteken néhol kisebb csapadék, eső, hó, egyaránt előfordulhat. Az északi szél a Nyugat-Dunántúlon megerősödhet. A minimumhőmérséklet mínusz 7 és plusz 1 fok között várható, míg a maximumok plusz 1 és plusz 6 fok között alakulhatnak.

Szombaton többnyire erősen felhős időre van kilátás, de helyenként hosszabb napos időszakok is lehetnek. Elszórtan valószínű hószállingózás, kisebb havazás. Az északi szél helyenként megerősödhet. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 7 és 0, a legmagasabb nappali hőmérséklet plusz 1 és plusz 6 fok között alakulhat.

Vasárnap felhős időre van kilátás, néhol hószállingózásra is számítani lehet. Az északi, északkeleti szél helyenként megerősödhet. Vasárnap a leghidegebb órákban mínusz 7 és mínusz 2 fok között alakul a hőmérséklet. A nappali csúcsértékek várhatóan mínusz 1 és plusz 4 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában