Helyi közélet

2013.02.06. 14:05

Előzetesben az ózdi idős férfi kirablói

Ózd - Még 2012 decemberének utolsó napjaiban időskorú személy sérelmére elkövetett rablás történt Ózdon.

Ózd - Még 2012 decemberének utolsó napjaiban időskorú személy sérelmére elkövetett rablás történt Ózdon. Az Ózdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói február 1-jén elfogták azt a két férfit, akik megalapozottan gyanúsíthatóak a bűncselekmény elkövetésével.

Csoportos rablás bűntett és más bűncselekmények elkövetése miatt indított büntetőeljárást az Ózdi Rendőrkapitányság ismeretlen tettesek ellen, akik még 2012. december 28-án, éjszaka a kertvárosi részben behatoltak egy egyedül élő, 72 éves férfi házába. Az idős sértett az éjszakai zajokra a bejárati ajtóhoz ment, de ekkor többen bántalmazni kezdték, míg egyikük a lakásban értékek után kutatott. A férfi az őt ért ütések következtében a földre esett, ájulást színlelt, ennek köszönheti, hogy nem bántalmazták tovább. A földön fekvő ekkor észlelte, hogy arcukat csuklyával eltakaró támadói négyen vannak. A házat a rablók alaposan átkutatták, majd a magukhoz vett mobiltelefonnal, készpénzzel, a sértett személyes irataival, valamint egy DVD lejátszóval távoztak a helyszínről. A bántalmazott férfi a cselekmény során 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az ügyben végzett széleskörű adatgyűjtésnek köszönhetően jutottak el a rendőrök 2013. február 1-jén ahhoz a két (21 és 18 éves) ózdi fiatalemberhez, akik a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsíthatóak. A rendőrök mindkettőjüket elfogták, majd őrizetbe vették, a Bíróság pedig előzetes letartóztatásba helyezte őket. A gyanúsítottak kihallgatásuk során mindenre kiterjedő, részletes beismerő vallomást tettek, illetve megnevezték másik két társukat is, akik már egy másik velük szemben folyamatban lévő büntetőeljárás miatt előzetes letartóztatásban vannak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában