Helyi közélet

2013.02.07. 16:38

Egyenlő bánásmód - jogtudatosító kampány

Miskolc - Workshopot tartott Miskolcon az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) csütörtökön, melynek központi témája az esélyegyenlőséget megteremtő akadálymenetesítés volt.

Miskolc - Workshopot tartott Miskolcon az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) csütörtökön, melynek központi témája az esélyegyenlőséget megteremtő akadálymenetesítés volt.Dr. Honecz Ágnes, az EBH elnöke - aki előadást is tartott a workshopon - a szünetben megrendezett sajtótájékoztatón az Egyenlő Bánásmód Hatóság médiakampányát ismertette.

„Egyenlő bánásmód - Mindenkit megillet! - ez a szlogenje annak a médiakampánynak, melynek során az elektronikus médiumok rádió- és tévéspotjaira a nyomtatott sajtóban és az interneten megjelenő hirdetések és bannerek erősítenek majd rá. Csak a televízió különféle csatornáin 684 alkalommal esik majd szó a kérdésről.

Ahogy dr. Honecz Ágnes elmondta, a kampány célközönsége a 18-59 éves korosztály, azonban a gyerekek, idősek jogvédelme is feladata az EBH-nak, ami területi irodáiban is várja azokat, akik úgy érzik, valamilyen védett tulajdonságuk miatt hátrányos megkülönböztetésben volt részük.

A kampány célja a jogtudatosítás és a figyelemfelkeltés - fogalmazott az elnök asszony -,hogy a jogaikban megsértettek tisztában legyenek vele, kihez fordulhatnak segítségért.

Miskolcon az Egyenlő Bánásmód Hatóság irodájának a kereskedelmi és iparkamara (BOKIK) székháza ad otthont. Mint dr. Hronszky Regina irodavezető ügyvéd munkatársunknak elmondta, az ügyek „előszűrését” is elvégzik itt, a hozzájuk fordulóknak pedig segítséget nyújtanak, hogy megfelelő formában és tartalommal fogalmazzák meg panaszukat.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában