Helyi közélet

2013.02.15. 14:29

Bővítenék Ózdon a polgárőrséget

Ózd - A peremkerületi részekben merült föl a szervezet létszámának a felduzzasztása.

Ózd - A peremkerületi részekben merült föl a szervezet létszámának a felduzzasztása.A januári emberölés után Táblában, néhány nappal ezelőtt pedig Sajóvárkonyon kezdeményezték a Polgárőrség újjászervezését. Ózd peremkerületi részeiben a közbiztonság stabilizálása miatt gondolkodnak polgárőrök toborzásán. Érdeklődő is van, első körben tizenkilencen jelentkeztek, közülük választják majd ki azokat, akik nappal és az éjszakai órákban szolgálatot teljesítenek majd.

A megelőzés miatt

- Nagyon korrekt és részletes tájékoztatást kaptunk a városi rendőrkapitánytól és a polgárőrség vezetőjétől - fogalmazott Obbágy Csaba, területi-képviselő. - A célunk a szolgálat megszervezésével elsősorban a megelőzés. A sajnálatos táblai támadás után azt hiszem, mindenki elgondolkodott. Szerencsére a mi területünkön nem volt ilyen eset, de a betörések és a kerti zöldség-gyümölcs lopások nálunk is jellemzőek. Ezeket szeretnénk megakadályozni, mert számunkra is az a legfontosabb, hogy a lakosság biztonságban érezze magát a saját otthonában.

A tájékoztató után közel húszan vitték el a jelentkezési lapot, amelynek visszajuttatására két hetet kaptak a polgárőr-jelöltek. Ata Abu Kamar, az Ózdi Polgárőrség vezetője hozzátette: csak azok töltsék ki a nyomtatványt, akik komolyan gondolják az ingyenes és szigorú beosztás szerint működő szolgálatot.

Van érdeklődés

- Már négyen visszahozták a lapot, a többieknek még egy hetük van ugyanerre - folytatta Obbágy Csaba. - Bízom benne, hogy sikerül megalakítani a sajóvárkonyi csoportot, mert a településrészen nagyon sokat jelentene a folyamatos szolgálat. Az elmúlt időszakban egyébként egyre gyakrabban látok igazoltató rendőrt a mi részünkön, ami szintén egy pozitív tendencia. Ha emellé párhuzamosan a polgárőr csoportot is el tudnánk indítani, akkor sokat lépnénk előre a közbiztonság javítása érdekében. Ugyanakkor mindenkinek elmondtuk, hogy ezért pénzt nem kapnak, emellett szigorú szolgálati rend szerint dolgoznak majd. Ettől függetlenül nem lankadt az érdeklődés, amit szintén jó előjelként élek meg.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában