Helyi közélet

2013.01.04. 17:03

Visszavették a dolgozókat Abaújszántón

Abaújszántó - A korábban elküldött dolgozókat is visszavették Abaújszántón.

Abaújszántó - A korábban elküldött dolgozókat is visszavették Abaújszántón.Úgy tűnik, egyelőre nem kell elbocsátástól tartaniuk az abaújszántói dolgozóknak. Az állami tulajdonban lévő, budapesti székhelyű Kézmű Nonprofit Kft. helyzetéről legutóbb szeptemberben írtunk, amikor a folyamatos elbocsátások után újabb 45 dolgozót akart elküldeni a cég vezetése abaújszántói üzeméből. Ezen a telephelyen tudomásunk szerint jelenleg több mint 160-an dolgoznak, de szeptemberig 200 dolgozót már elbocsátottak, a maradóknak pedig a fizetését akarták csökkenteni, és normáját emelni.

Bőven van munka

Az üzem egyik dolgozója (aki kérte, nevét ne írjuk meg) lapunknak elmondta: jelenleg jó a helyzet. Szeptember óta nagyon sok munkájuk van, egyre-másra jönnek a megrendelések (az IKEA-nak varrnak párnákat). Visszavették azokat is, akiket korábban elküldtek. Igaz, őket nem állandó, csak alkalmi munkára vették föl, és rövid idejű munkaszerződéssel dolgoznak. Az állandó munkások fizetése, teljesítménytől függően 70-80 ezer forint havonta. Informátorunk szerint azok is örülnek, akik alkalmi munkában dolgoznak, és kevesebbet keresnek, hiszen az is több, mint a semmi. Véleménye szerint a változásnak az is oka lehet, hogy a város polgármestere, Madár György ősszel párbeszédet kezdeményezett a Kézmű Nonprofit Kft. vezetésével és a kormánnyal.

Korábban írtunk arról is, hogy a polgármester rendkívül fontosnak tartja az üzem megmentését, hiszen a térségben alig van munkahely, és a hátrányos helyzetű szerencsi és az encsi térégből is járnak ide munkavállalók. Akkor felmerült az a lehetőség is, hogy egy önkormányzati cég vette volna át az üzemet. Ősszel a Jobbik demonstrációt szervezett Abaújszántón a munkahelyek megtartása érdekében. Szerettük volna megkérdezni a Kézmű Nonprofit Kft. vezetését is az üzem jövőjéről, de kérdéseinkre pénteken nem kaptunk választ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában