Helyi közélet

2013.01.07. 13:30

Tokaji rablógyilkosság: Plusz tíz hónap a 30 évre

Miskolc - Leghamarabb 2038 novemberében bocsátható feltételesen szabadlábra a gyilkos.

Miskolc - Leghamarabb 2038 novemberében bocsátható feltételesen szabadlábra a gyilkos.Helyben hagyta a Debreceni Ítélőtábla dr. Elek Balázs büntetőtanácsa a kegyeletsértés vétsége miatt a Miskolci Városi Bíróságon kiszabott, majd a Miskolci Törvényszék által is helyben hagyott tíz hónap fogházbüntetését annak a férfinak, aki áldozatáról azt állította, hogy tudott arról a bűncselekményről, amelynek során őt brutálisan meggyilkolták.

A férfit a 2007. márciusi tokaji pénzszállítórablás és gyilkosság ügyében jogerősen 30 év fegyházra és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a Debreceni Ítélőtábla társtettesként előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt.

„Megrágalmazta” áldozatát

Mint ahogy arról korábban már beszámoltunk, a vádlott és áldozata 2007 márciusában ugyanannak az értékszállító cégnek az alkalmazásában álltak, és egy pénzszállító autón dolgoztak. Az volt a feladatuk, hogy a megadott területen az összegyűjtött pénz és értéktárgyakat célba juttassák, ám a vádlott és két bűntársa úgy határozott, hogy a guruló trezorban összegyűjtött pénzt elrabolja. Ennek akadálya volt kollégája, ezért a vádlott és két bűntársa brutális kegyetlenséggel végzett a fiatalemberrel.

Ártatlanul vádolta

Az ítélet történeti tényállásában szerepel, hogy az áldozat nem tudott a tervezett bűncselekményről, a vádlott azonban 2007 júniusában írásbeli vallomást nyújtott be a nyomozóhatóságnak, amelyben azt állította, hogy a férfit is beavatták a terveikbe, amivel gyakorlatilag megrágalmazta egykori, becsületét megvédeni már nem képes kollégáját.

Az anya harcolt fia emlékéért

A jelenlegi perben a gyilkos ellen áldozatának édesanyja lépett fel magánvádlóként és kegyeletsértés vétsége miatt terjesztett elő magánindítványt, aminek korábban már két bírói fórum is helyt adott, s most jogerős ítéletével a Debreceni Ítélőtábla is megpecsételt.

Bár a férfi életfogytig tartó fegyházbüntetéséből legkorábban 2038. január 27-én feltételes szabadságra bocsátható lett volna, a hétfői ítélet következtében ez az időpont 10 hónappal későbbre tolódik.

ÉM-SZP


Kapcsolódó cikkek:


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában