Helyi közélet

2013.01.15. 16:20

Tiszai pu: rendbe teszik az aluljárót

Miskolc - Kié a miskolci Tiszai pályaudvaron található azon aluljáró, amelybe a főépületből kilépve azonnal szembesül az arra járó, ha villamosra akar szállni? Mint azt megtudtuk nem a MÁV Zrt. kezelésében van, hanem a miskolci önkormányzaté.

Miskolc - Kié a miskolci Tiszai pályaudvaron található azon aluljáró, amelybe a főépületből kilépve azonnal szembesül az arra járó, ha villamosra akar szállni? Mint azt megtudtuk nem a MÁV Zrt. kezelésében van, hanem a miskolci önkormányzaté.Letört lépcsőfokok, vizelet és szemét: ez fogadja a Miskolcra vonattal érkezőket a három nyelvű "üdvözöljük Miskolcon" felirat mellett. De ami még inkább elkeserítő, az pedig az a tény, hogy keddi terepszemlénk idején egy, az az egy darab lámpa próbált némi fényt vinni a földalatti helyszínre.

- Nem is ilyenkor balesetveszélyes, hanem hajnalban és késő délután - mondta kérdésünkre egy tornanádaskai férfi, aki napi ingázó. - Nem is csoda, hogy sokan inkább az úttesten átvágva mennek a villamoshoz.

Egy fuvarra váró taxis szerint az a legelkeserítőbb, hogy akik először járnak Miskolcon, azok lehet, hogy ezt azt aluljárót tapasztalják meg elsőként. "Képzelheti mit gondolnak rólunk..." - tette hozzá.

Megújul a lépcső és a világítás

- A Miskolci Polgármesteri Hivatal Beruházási- és Városüzemeltetési Osztálya a Hivatal és a Városgazda Kft. közötti Közszolgáltatási Szerződés alapján, az ellenőrzések során tapasztalt problémák miatt kedden rendelte meg a Tiszai pályaudvarnál lévő aluljáró fenntartási, karbantartási munkálatait - tudtuk meg Pásztor Imrétől, a Miskolc Holding Zrt. PR- és kommunikációs vezetőjétől. - Ennek keretében a világítás javítását, a lépcső helyreállítását valamint az aluljáró padlózatának vegyszeres takarítását fogják elvégezni ezen a héten. A munkálatok szerdán kezdődnek, a világítás javítása és a takarítás várhatóan ezen a héten befejeződik, a lépcsőjavítás befejezése azonban időjárásfüggő, így elképzelhető, hogy azt a jövő héten fejezik be.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában