Helyi közélet

2013.01.13. 13:46

Szálló por - Elrendelték Miskolcon a szmogriadó tájékoztatási fokozatát

Miskolc, 2013. január 13., vasárnap (MTI) - Romlik Miskolc fölött a levegő minősége, ezért a város polgármestere vasárnap elrendelte a szmogriadó tájékoztatási fokozatát - közölte a polgármesteri hivatal szóvivője az MTI-vel.

Miskolc, 2013. január 13., vasárnap (MTI) - Romlik Miskolc fölött a levegő minősége, ezért a város polgármestere vasárnap elrendelte a szmogriadó tájékoztatási fokozatát - közölte a polgármesteri hivatal szóvivője az MTI-vel.Dobos Tímea elmondta: a szálló por (PM10) koncentrációja túllépte a tájékoztatási küszöbértéket a Búza téren, valamint a Lavotta utcán üzemelő automatikus mérőállomásokon, ezért rendelte el Kriza Ákos polgármester a szmogriadó tájékoztatási fokozatát.

A meteorológiai előrejelzések szerint a következő napon javulás nem várható.

A polgármester arra kéri a miskolciakat, hogy főleg villamossal, autóbusszal utazzanak, és lehetőség szerint mérsékeljék a szilárd (szén, fa) és olajtüzelésű fűtőberendezések használatát, "az állandó tartózkodásra szolgáló helyiségek hőmérsékletének megfelelő hőfokra történő maximalizálásával kerüljék a porképződéssel járó tevékenységek végzését". Az avar és kerti hulladékok égetése tilos.

- MTI -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában