Helyi közélet

2013.01.10. 17:01

Patak-Újhely: Oda-vissza kedvezmények az ikervárosokban

Sárospatak, Sátoraljaújhely - Sátoraljaújhely és Sárospatak kölcsönös díjkedvezményeket biztosít a városok lakóinak.

Sárospatak, Sátoraljaújhely - Sátoraljaújhely és Sárospatak kölcsönös díjkedvezményeket biztosít a városok lakóinak.A téli szünetben Sátoraljaújhely polgármestere, Szamosvölgyi Péter 20 százalék kedvezményt biztosított a Zemplén Kalandpark valamennyi elemére a sárospataki lakosoknak is. Az újhelyiek lakcímkártyájuk bemutatásával egyébként is jogosultak erre a díjkedvezményre, de Sátoraljaújhely polgármestere úgy gondolta, miután Sárospatak és Újhely ikervárosi kapcsolatban áll egymással, ezért őket is megilleti a kedvezmény.

Válaszul Aros János úgy döntött, a végardói fürdőben eddig a patakiakat megillető 2 százalékos díjkedvezményt az akció időtartamára kiterjesztik az újhelyi polgárokra is.

Év végéig érvényes

Az akció sikeresnek bizonyulhatott, mert a két város polgármestere úgy döntött, meghosszabbítják a kedvezmény érvényességét 2013 végéig.

Nagyon örültünk az újhelyi kezdeményezésnek – mondja Aros János, Sárospatak polgármestere. – A számok is azt mutatják, hogy megemelkedett ebben az időszakban a látogatók száma a Zemplén Kalandparkban és a végardói fürdőben egyaránt. Ha pedig egy ötlet ennyire népszerűvé válik, akkor azt érdemes folytatni. Természetesen azt szeretnénk, ha ezekben a kedvezményekben nem csupán a patakiak és az újhelyiek részesülhetnének, ezért azt tervezzük, hogy Zemplén minél több települését bevonnánk az akcióba, így a legtöbb zempléni lakos részesülhetne ezekből a kedvezményekből.

Aros János elmondta, idegenforgalmi szakemberek bevonásával vizsgálják annak a lehetőségét, hogy miként lehetne a múzeumokra, éttermekre és egyéb turistacsalogató látványosságokra kiterjeszteni az akciót, akár úgy, hogy a két városban megszálló turisták is részesülhessenek benne, hiszen ezáltal megnőhet Zemplén vonzereje a látogatók körében.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában