Helyi közélet

2013.01.04. 19:28

Novembertől nő a kóbor állatok száma

Miskolc - A miskolci Állategészségügyi Telepen is állandó a teltház, „köszönhetően” annak, hogy sok a kóbor eb.

Miskolc - A miskolci Állategészségügyi Telepen is állandó a teltház, „köszönhetően” annak, hogy sok a kóbor eb.Nem csak a Miskolci Állatsegítő Alapítványnál (MÁSA) nőtt meg a kóbor kutyák száma, hanem a miskolci Állategészségügyi Telepen is. (Megírtuk: minden jel szerint a január elsejétől kötelező chippelés miatt egyre több eb kerül az utcára, ami miatt a MÁSA-nál például január 20-ig nem is tudnak állatot fogadni.)

- Tapasztalataink szerint nem Újévtől, hanem már november elejétől folyamatosan nő a kóbor állatok száma - tájékoztatta az Észak-Magyarországot Dovák Bertalanné, a miskolci Állategészségügyi Telep vezetője.

A telepvezető szerint 10-15 százalékkal több eb van az utcán, melyeknek java része idős, nagy testű állat, ám láthatóan sok egészséges kutyus is az utcán van.

Emiatt annak ellenére is folyamatos a teltház - 60-70 kutyussal - a miskolci telepen, hogy sok állattulajdonos keresi elkóborolt kedvencét, vagy éppen jónéhány házőrzőről érdeklődnek.

- Jó lenne, ha a kutyatulajdonosok az ingatlanok udvarát jobban zárnák, hiszen sok kutya éppen a portákról szökik ki - tette hozzá Dovák Bertalanné. - Egyszóval, aki teheti, zárja a kaput és ne engedje ki az ebet, hiszen nagyon sok állat nem talál haza, ráadásul nagyon legyengülnek az utcán, ahol számtalan veszélynek vannak kitéve.

Nem árt tudni azt sem, hogy akik kutyára vágynak, netán elveszett kedvencüket keresik, a 46/345-103, és a 30/339-6549-es telefonszámokon érdeklődhetnek.

ÉM-JLI


Miskolc - Megnőtt a kidobott kutyák száma: a MÁSA-nál egyelőre nem tudnak kutyát fogadni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában