Helyi közélet

2013.01.10. 09:59

Nézőpont: Kijelentés

<em>Menetrendszerűen, pontosan és zökkenőmentesen zajlott az iskolák állami fenntartásba vétele, jelentette ki Hoffmann Rózsa államtitkár.</em> <strong>Szalóczi Katalin jegyzete</strong>.

Menetrendszerűen, pontosan és zökkenőmentesen zajlott az iskolák állami fenntartásba vétele, jelentette ki Hoffmann Rózsa államtitkár. Szalóczi Katalin jegyzete.Hát ha tényleg, akkor a menetrendben is lehettek hiányosságok. Csodálnám, ha úgy tervezték volna, hogy a működés biztonsága akár csak napokig is „becsszón” múljék. Vagyis érvényes szerződés nélkül a volt iskolafenntartó önkormányzatoknak kelljen a benzint az iskolabuszhoz, vagy a krétát megelőlegezniük, hogy aztán, ha végre megköttetnek a szerződések, majd jogosan visszakapják a már nem őket terhelő költségeket. (Nem tudom, jó szó-e a jogosan, eme jogszerűtlenséget is felvető helyzetben.)

Az államtitkár azt is mondta: a diákok és a tanárok nem vettek észre semmit abból, hogy más fenntartóhoz kerültek az iskolák. Ezt a kijelentést valóban nehéz tényekkel megcáfolni, ugyanis meglehetősen szoros az alá-fölérendeltségi viszony, a tanárok, iskolaigazgatók féltik az állásukat. A tankerületek igazgatói sem nyilatkozhatnak központi engedély nélkül a sajtónak: Hát nem az volt a fő szempont a kiválasztásuknál, hogy kellően felelős, tapasztalt személyek?!

Nagy változások korát éljük, formailag mindenképp. Hogy sikeres volt-e, azt nem a mostani kommunikációja dönti el...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában