Helyi közélet

2013.01.24. 15:44

Nézőpont: Csak ilyen

<em>Átéltünk már pár telet, gondolom mindenkinek vannak kellemes szánkózós, kellemetlen fázós, hólapátolós emlékei az évszakról. A tél már csak ilyen, jön menetrendszerűen, és amennyire nem lehetetlen, velejárója a hóesés is. Ó, hányszor hallottam már mindenféle illetékesektől – már szeptemberben – „Igen, a tél közeledik, mi pedig felkészültünk, csapataink, ha kell, harcba állnak a pihegörgeteg ellen.” Aztán a tél és a hó megérkezik, mert a tél már csak ilyen, de valahogy mindig rosszkor</em>. <strong>Pásztor Attila jegyzete</strong>.

Átéltünk már pár telet, gondolom mindenkinek vannak kellemes szánkózós, kellemetlen fázós, hólapátolós emlékei az évszakról. A tél már csak ilyen, jön menetrendszerűen, és amennyire nem lehetetlen, velejárója a hóesés is. Ó, hányszor hallottam már mindenféle illetékesektől – már szeptemberben – „Igen, a tél közeledik, mi pedig felkészültünk, csapataink, ha kell, harcba állnak a pihegörgeteg ellen.” Aztán a tél és a hó megérkezik, mert a tél már csak ilyen, de valahogy mindig rosszkor. Pásztor Attila jegyzete. Hirtelen, korán, későn, pénteken nem szombaton. „Gőzerővel dolgoznak munkatársaink, mindenhol, ahol kell.” Ezt el is hiszem, mert tényleg azt teszik, csak ne lennének a korábban említett előzöngék. Mert a természetet ismerjük, a telet is, nyilván megakadályozni nem lehet például a hóátfúvást sem. Meg aztán ezek a kátyúk. Olyan rosszindulatúak, hogy ebben a változó időben egyszer csak odanőnek, útra, autópályára, mindenhova. De foldozunk, javítunk éjt-nappallá téve, sőt figyelőszolgálatunk is van.

Egyszer, még a kilencvenes évek és november végén, olyan -18 fokban ért az éjszaka Münchenben. Kevés autó, fényár az egyik négysávoson és aszfaltoztak. Nem javítottak, úgy az egészet csinálták. Fittyet hányva a „sötétre”, zimankóra. Abban biztos voltam, hogy ezt az utat nem kell egy év múlva foldozni. Megérzés volt. Pedig a tél ott is érkezik, mert a tél már csak ilyen. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában