Helyi közélet

2013.01.31. 17:38

Nézőpont: 33 után 47

<em>Éppen egy hete, hogy a szakállamtitkár bejelentette: 33 szabad vállalkozási zónát jelölnek ki, amelyekbe plusz támogatással csalogatnak új munkahelyeket teremtő vállalkozásokat. Bedobta a csalit is: a térségek jelentős része megyénkben és Szabolcs-Szatmár-Beregben található.</em> <strong>Uri Mariann jegyzete</strong>

Éppen egy hete, hogy a szakállamtitkár bejelentette: 33 szabad vállalkozási zónát jelölnek ki, amelyekbe plusz támogatással csalogatnak új munkahelyeket teremtő vállalkozásokat. Bedobta a csalit is: a térségek jelentős része megyénkben és Szabolcs-Szatmár-Beregben található. Uri Mariann jegyzeteNosza rajta, kérdezzük meg, melyek ezek! És szólaltassuk meg az érintetteket, hogy mit remélnek ettől – határoztuk el íziben. Igen ám, de a listának még két nappal később sem sikerült a birtokába jutni. Pedig a legilletékesebb helyről ígérték nap mint nap. S mire azt hihettük volna, hogy nem is létezik a lista, a szaktárca előállt a farbával: a kormány úgy döntött, 47 leghátrányosabb térség lesz szabad vállalkozási zóna. És igaz, csak egy újabb sürgető e-mail után, de végre megkaptuk az áhított listát. Rajta pedig a megyénkbeli kistérségek nevével. A bibi csak az, hogy január elsejétől járásokba rendeződött az életünk, s bizony a járások nem mindenhol fedik le a kistérségeket. Így pedig nehezen értelmezhető, hogy melyik település tartozik abba az elit körbe, amelybe a remények szerint hamarosan özönlenek a befektetők. Mi azonban cseppet sem csüggedtünk el, megfogalmaztuk kérdéseinket.

S amíg megérkezik a válasz, reménykedünk benne, hogy hamarosan elhagyhatjuk a leghátrányosabb jelzőt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában