Helyi közélet

2013.01.25. 15:52

Nem kapott jutalmat a miskolci polgármester

Borsod-Abaúj-Zemplén - Összesen ötvenmillió forint jutalmat vehetett fel az év végén 32 fideszes polgármester és alpolgármester. Orbán Viktor azonban arra kérte őket, hogy a jelen gazdasági helyzetben ne vegyék fel az önkormányzati jutalmakat, a már felvett összegeket pedig fizessék vissza vagy fordítsák jótékony célra.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Összesen ötvenmillió forint jutalmat vehetett fel az év végén 32 fideszes polgármester és alpolgármester. Orbán Viktor azonban arra kérte őket, hogy a jelen gazdasági helyzetben ne vegyék fel az önkormányzati jutalmakat, a már felvett összegeket pedig fizessék vissza vagy fordítsák jótékony célra.Mivel a választókerületi elnököknek csütörtökig kellett írásban beszámolniuk arról, hogy mely kormánypárti településeken osztogattak jutalmakat, és hogy ki mikor fizette vissza, vagy milyen szervezetnek ajánlotta fel a pénzt, ezért a Fidesz sajtóosztályán érdeklődtünk, megyénkben mely polgármester kapott jutalmat.

Pénteken azt a választ kaptuk: jelenleg is folyik az adatok feldolgozása, a közvéleményt várhatóan szombaton tájékoztatják.

A miskolci önkormányzatnál is érdeklődtünk, Dobos Tímea városházi szóvivő elmondta: „Senki sem kapott jutalmat sem tavaly, sem az idén. Ha polgármester jutalmat kapna, arról a közgyűlésnek kellene döntenie. Ilyen döntés nem volt.”

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában