Helyi közélet

2013.01.02. 10:05

Munkagödörbe fulladt az Avason egy férfi

Miskolc - Az avasi városrész II-es ütemében, egy munkagödörben lelte halálát egy 22 éves fiatalember - értesült az Észak-Magyarország.

Miskolc - Az avasi városrész II-es ütemében, egy munkagödörben lelte halálát egy 22 éves fiatalember - értesült az Észak-Magyarország.A rendőrség tavaly december 29-én 16 óra után kapta a bejelentést, mely szerint egy geotermikus fűtéscsövek elhelyezésére szolgáló építési gödörben holttest fekszik - erősítette meg lapunk információit Dobi Tamás, a megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Irodájának munkatársa.

Mint az a helyszíni szemlén kiderült, egy 22 esztendős miskolci fiatalember tetemére bukkantak a nyomozók, aki egy 3 méter mély építési gödör alján feküdt. Halálát az elsődleges szakértői vélemények szerint fulladás okozta, ugyanis a gödör alját körülbelül 30 centiméteres víz fedte. Ugyanakkor az nem derült (még) ki, hogy a szerencsétlenül járt férfi mikor és hogyan esett a mély gödörbe. Tény viszont, hogy a rendőrség az idegenkezűséget kizárta az ügyben és közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a haláleset körülményeit. Azt is, hogy a baleset helyszíne, a munkagödör például körbe volt-e kerítve.



Mécsesek a helyszínen

Szerdán délelőtt a helyszínen - ahol jelenleg is mécsesek emlékeztetnek a tragédiára - járt munkatársunk. A környékbeliek meglehetősen sokszínűen vázolták a lehetséges történteket: egy 50 év körüli hölgy szerint a szerencsétlenül járt fiatalember egyetemista volt, ugyanis sok diák ezen az útvonalon jár gyalogosan az Avas városközpont és a Miskolci Egyetem között.

Egy kutyáját sétáltató nyugdíjas férfi úgy válaszolt kérdésünkre, hogy emlékei szerint tavaly október végén, november elején ásták ki a munkagödröt, s bizony előfordult, hogy vandálok tépték le a munkaterületet övező szalagokat, vagy a fa védőkorlátokat beledobták, rúgták a gödörbe. Ugyanakkor egy gyermekeivel arra járó középkorú asszony arra hívta fel a figyelmünket, hogy csoda, hogy eddig nem történt nagyobb baj, ugyanis szerinte a hónapok óta a lakótelep nagy részét "átszövő" gödrök potenciális veszélyforrások nem csak az Avas ezen részén, hanem "lejjebb" (a Középszer utca felé) is.

Természetesen szerettük volna megtudni a gödör tulajdonosának, a geotermikus távhővezetéket építő PannErgy Nyrt. állásfoglalását is az ügyben, azonban Szabó Valéria, a cég kommunikációs munkatársa az Észak-Magyarországnak elmondta, a rendőrségi vizsgálat lezártáig nem kívánnak nyilatkozni.

ÉM-JLI


Építési visszatekintő

2010 őszén történt meg a Miskolc-Mályi első geotermikus termelő kútja végleges tesztjének értékelése, majd 2011 végén a második Mályi termelő kút fúrási munkálatai is megkezdődtek. - számolt be róla korábban a PannErgy. Tavaly júliusban a Mályit-Kistokajt-Miskolcot összekötő (22 km hosszú) hővezetékek munkálatait kezdte el a fővállalkozó. Ezek során a távvezeték fektetése mellett párhuzamosan folynak a hőközpont, a gépészeti létesítmények kiépítésének munkálatai. Kialakításra került a Miskolci Geotermikus Projekt hálózat és a meglévő MIHŐ Fűtőmű és Avasi hőközpont közötti távvezeték rendszer csatlakozási pontja. A csővezeték építéssel párhuzamosan tovább folytatódtak a műszaki kivitelezési munkálatok a hőcserélők és hőátadó, valamint szivattyútelepek építési és műszaki beruházásai. Kialakították a rákötési lehetőséget a MIHŐ Fűtőmű és Avasi lakótelep hőellátó rendszerére. A projekt várhatóan az idén fejeződik be.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában