Helyi közélet

2013.01.24. 11:15

MSZP: miért nem kapott pénzt Miskolc?

Miskolc - A hírekben az szerepelt, Miskolc milliárdokat kapott turizmusra, de ezt a pénzt nem a miskolci önkormányzat kapta – kezdte csütörtöki sajtótájékoztatóját Földesi Norbert szocialista frakcióvezető és Tompa Sándor, a szocialista frakció tagja.

Miskolc - A hírekben az szerepelt, Miskolc milliárdokat kapott turizmusra, de ezt a pénzt nem a miskolci önkormányzat kapta – kezdte csütörtöki sajtótájékoztatóját Földesi Norbert szocialista frakcióvezető és Tompa Sándor, a szocialista frakció tagja.„Több mint 1,1 milliárd forintos támogatásról szóltak a hírek, de a hiba ott van, a város is adott be két pályázatot, de – a hivatalos verzió szerint – tartaléklistára kerültek. Utánanéztünk: tartaléklista márpedig nincs” – fogalmaztak.

A szocialisták elmondták azt is, hogy régiónk más önkormányzatai jól szerepeltek, Mezőkövesd a fürdő fejlesztésére 484 millió forintot kapott, Gyöngyös ökoturisztikai fejlesztésre 297 milliót, Hatvan a belváros fejlesztésére 497 milliót, Ózd gyártörténeti emlékpark kialakítására 496 milliót, Regéc, a várra 496 milliót. „A szomszédos régióban Debrecen önkormányzata is nyert: kerékpárútra 498 milliót, gyógyfürdő-fejlesztésre 500 millió forintot. Vajon miért nem kapott egyetlen fillért sem Miskolc? A miskolci városvezetés 2010 novembere óta egyetlen komolyabb turisztikai pályázaton sem nyert. Ezek után kérdezzük: mennyit és kitől kap Miskolc Tapolca fejlesztésére?” – kérdezték.

ÉM-NSZR

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában