Helyi közélet

2013.01.10. 15:21

Miskolc Város Ösztöndíjasai

Miskolc - Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának Oktatási, Kulturális, Turisztikai, Ifjúsági és Sport Bizottsága 2012. októberében hirdette meg a „Miskolc Város Ösztöndíjasa” pályázatot.

Miskolc - Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának Oktatási, Kulturális, Turisztikai, Ifjúsági és Sport Bizottsága 2012. októberében hirdette meg a „Miskolc Város Ösztöndíjasa” pályázatot.A pályázatok benyújtási határideje 2012. október 26-a volt. Pályázhattak azok, a bármely hazai, illetve külföldi alap- (7. osztálytól), közép- (gimnázium, szakközépiskola, szakképző iskola) vagy felsőfokú oktatási intézmény nappali tagozatán tanuló diákok, akik valamely tantárgyból elért kimagasló eredményüket, illetve tudományos, művészi, sport teljesítményüket igazolhatóan dokumentálták, állandó lakhelyük Miskolc és a felsőfokú képzés esetén 26. életévüket a pályázat benyújtásáig nem töltötték be.

A pályázatokat a pályázók iskolái gyűjtötték össze és továbbították Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Közoktatási Osztályára.

Előnyt élvezett az a tanuló, aki a 2011/2012-es tanévben nemzetközi, országos, megyei versenyen, városi rendezvényen 1-3. helyezést ért el, vagy kiemelkedő teljesítményt nyújtott, kitűnő tanulmányi eredménnyel rendelkezett, versenyeket nyert, kiállításokon vett részt munkájával, fellépéseket vállalt, kimagasló közösségi munkát végzett, TDK munkája, publikációja van, családjában az egy főre jutó nettó jövedelem nem haladja meg a mindenkori öregségi nyugdíj 300 százalékát.

A pályázatokat az Oktatási, Kulturális, Turisztikai, Ifjúsági és Sport Bizottság bírálta el.

A kiemelkedő tanulmányi és/vagy sport eredményt elérő miskolci tanulók alap-, közép- és felsőfokon 10 hónapra (szeptember-június) kapják az ösztöndíjat.

Alapfokon havi 5 ezer, középfokon havi 8 ezer, felsőfokon havi 10 ezer forint jár a nyertes tanulóknak.

A 2012-es költségvetésből erre 7 millió forint lett elkülönítve. (2011-ben a keret 3,5 millió forint volt.)

A bizottság 89 főt részesített támogatásban, az „oktatási funkció/ifjúságpolitikával kapcsolatos feladatok/tanulók ösztöndíja” sorról.

Az ösztöndíjra jogosultakból 24 fő általános iskolás, 35 fő középiskolás és 30 fő felsőoktatási intézményben tanuló.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában