Helyi közélet

2013.01.05. 17:22

Megyénkben csak Sátoraljaújhelyen lehet síelni

Sátoraljaújhely - Az enyhe időjárás miatt megyénkben csak Sátoraljaújhelyen hódolhatnak szenvedélyüknek a síelők.

Sátoraljaújhely - Az enyhe időjárás miatt megyénkben csak Sátoraljaújhelyen hódolhatnak szenvedélyüknek a síelők.Mint azt a Zempléni Kalandpark illetékesétől megtudtuk, szombaton esett az eső és a Nap is kisütött Újhelyben, és bizony pluszba fordult a hőmérő higanyszála.

Ennek ellenére 15-20 cm-es hóágyúzott pályákkal (kettővel) és négy felvonóval várják a síelni vágyókat. Azoknak, akik esetleg ingadoztak annak kapcsán, hogy nekivágjanak-e a sátoraljaújhelyi pályáknak, jó hír lehet, hogy vasárnapra erősen felhős, borult eget jósolnak a meteorológusok: sokfelé várható csapadék, régiónkban havazhat is!

Mint az egyébként ismeretes, lassan egy esztendeje nyílt meg Újhelyben az úgynevezett második pálya, amelyre 8 hóágyú segítségével tudnak havat "gyártani" a hidegben. A hóágyúzott sípálya 600 méter hosszú, fekete, piros és kék szakaszokból áll, mellette egy önadagolós felvonó szolgálja a síelők kényelmét. Szintén hóágyúzható ugyanakkor a gyermek tanulópálya is, amely mellett gyermek sílift található.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában