Helyi közélet

2013.01.26. 20:33

Közlemény - Büntetés helyett extra juttatások várják itthon a kanadai romákat

Miskolc - Miközben a Kanadából hazatérő menekültek mind a kanadai, mind a miskolci segélyezési rendszert igénybe vették, itthon büntetés helyett még extra juttatások is várják őket, hangzott el a Jobbik pénteki sajtótájékoztatóján, Miskolcon.

Miskolc - Miközben a Kanadából hazatérő menekültek mind a kanadai, mind a miskolci segélyezési rendszert igénybe vették, itthon büntetés helyett még extra juttatások is várják őket, hangzott el a Jobbik pénteki sajtótájékoztatóján, Miskolcon.Egyed Zsolt, a Jobbik országgyűlési képviselője elmondta, a napokban olyan dokumentum jutott a párt birtokába, melyből egyértelműen kiderül, a Magyarországra visszatérő kanadai romákat nem szankció várja az ország lejáratásáért, hanem számtalan plusz juttatás. Többek között bútorvásárlási lehetőségek, egészségügyi ellátás, gyógyszerek, lakhatási támogatás, oktatási támogatás vagy éppen üzleti vállalkozás beindításához szükséges szerszámok, nyersanyagok beszerzése. A képviselő szerint ez is azt bizonyítja, hogy Magyarország egyes régióiban államilag és nemzetközileg is támogatott lakosságcsere zajlik, hiszen miközben a kanadai menekülteket - akiknek 90 százaléka Kanadában is bűnözésből élt - extra szolgáltatások várják itthon, addig egy átlag magyar dolgozó nem kap semmit, csak terheket.

Mint a napokban kiderült, a kanadai romákat nemcsak nemzetközi szinten támogatják, de a miskolci önkormányzat is éveken keresztül „szponzorálta” őket, hiszen kanadai tartózkodásuk alatt is kaptak segélyt Miskolc városától. Ezt már Jakab Péter, a Jobbik önkormányzati képviselője mondta. Kiemelte, Kriza Ákos azon bejelentése, miszerint majd visszafizettetik az érintettekkel ezeket az adóforintokat, eső után köpönyeg, ismerve ugyanis a kanadai cigányok fizetési hajlandóságát, azt a város már nem fogja tudni behajtani. Jakab szerint a miskolciak joggal várnak választ arra, hogyan fordulhatott elő, hogy az önkormányzat olyan embereknek fizetett segélyt, akik évek óta Kanadában várták a menekültstátuszt. „Sajnos kijelenthető, ahogyan a szocialisták nem kezelték a fészekrakó problémát, a Fidesz ugyanúgy nem kezeli a kanadai romák fészekrakását, sőt, nemzetközi romaközponttal csalogatja őket Miskolcra” - vonta le a konzekvenciát a politikus.

Pakusza Zoltán, a párt helyi elnöke arra volt kíváncsi, miről tárgyalt zárt ajtók mögött Kriza Ákos polgármester az elmúlt hónapokban a kanadai nagykövettel és a bevándorlásügyi miniszterrel, valamint azt is tudni szeretné, milyen eredménnyel zárult 2011 végén a kanadai határrendészet miskolci vizsgálódása. A képviselő szerint Kriza Ákosnak tudnia kellett a kanadai romák visszatéréséről, mégsem tett ellene semmit.

- Jakab Péter Jobbik B-A-Z megyei és miskolci alelnöke, Miskolc MJV önkormányzati képviselője -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában