Helyi közélet

2013.01.14. 16:03

Könyvcsomag a Márai program keretében

Cigánd - A Nemzeti Kulturális Alap 2012-ben is meghirdette a Márai programot, melynek keretében könyvtárak pályázhattak dokumentum-beszerzésre.

Cigánd - A Nemzeti Kulturális Alap 2012-ben is meghirdette a Márai programot, melynek keretében könyvtárak pályázhattak dokumentum-beszerzésre. Ennek keretében a cigándi Nagy Dezső Művelődési Ház és Könyvtár 500 ezer forint értékben nyújtott be pályázatot. Miután sikeres volt a pályázat, a napokban meg is érkeztek a könyvek.

A konkrét köteteket egy ezer tételes címlistából lehetett kiválogatni. A válogatásnál a cigándiak ügyeltek arra, hogy minden olvasócsoportnak szerezzenek be valami ínyencséget.

A gyerekeknek elsősorban természetesen meséskönyveket, ismeretszerző műveket rendeltek. Nagyon örültek az új lexikonoknak, gyermekenciklopédiáknak, amelyek elsősorban a diákok munkáját fogják segíteni.

Az ajánlott, és a kötelező irodalom új köteteivel kiválthatják a régi, elrongyolódott könyvek egy részét. A tudomány, népi kultúra, népi szeletek, folklór, gyerekjátékok, néprajzi, pszichológiai, irodalomtörténeti műveket a visszajelzések szerint rendszeresen keresik a cigándi város olvasói, ezekből is több új könyvet szereztek be.

Az elmúlt évhez hasonlóan, most is külön kiállítás keretében hívják fel a könyvtár látogatóinak figyelmét ezekre az értékes művekre. Kézbe vehetik, belelapozhatnak, és a kölcsönözhető könyveket azonnal ki is vehetik. A könyvtár dolgozói mindenkinek kellemes, és hasznos búvárkodást kívánnak.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában