Helyi közélet

2013.01.17. 19:09

Kocsonyafesztivál: start a nulladik napon a Compact Discoval

Miskolc - Az idei Kocsonyafesztiválon is különleges meglepetéseket tartogatnak a szervezők a miskolciaknak.

Miskolc - Az idei Kocsonyafesztiválon is különleges meglepetéseket tartogatnak a szervezők a miskolciaknak. Nem mellékesen például a miskolciak kívánságára a fesztivál időtartama is bővül, és az úgynevezett nulladik nap is sok meglepetést kínál - hangzott el többek között a megyeháza éttermében csütörtökön megrendezett sajtótájékoztatón.

Rózsa Edit fesztiváligazgatótól megtudtuk, hogy a fesztivál központja az Uitz utcára kerül, és a nulladik nappal, azaz február 21-én, csütörtökön startol a fesztivál egy civil kocsonyaversennyel. Ugyanakkor meghirdetik az első miskolci civil kocsonyaversenyt a városrészek, az etnikai kisebbségei, a családi és civil közösségek között. De ismét lesz - tavaly volt először - kocsonya tőzsde is, ahol bárki bemutathatja a kocsonyáját. Ugyanakkor a nyitó, azaz a nulladik napon lesz grafikai kiállítás és élőzene (Compact Disco) is különböző belvárosi vendéglátóhelyeken.

A már említett Uitz utca mellett a Szinva terasz, a Szemere utca, a Kandia köz, a Zenepalota, az Európa tér, a Városház tér, az Erzsébet tér, a Sötétkapu és a Művészetek Háza is élettel telik majd meg február 21-től Miskolcon, hiszen nevezett területek is bekapcsolódnak az idei Kocsonyafesztivál helyszíneibe. Összességében közel 65 ezer négyzetméteren zajlanak majd a fesztivál jövő hónapban tervezett eseményei.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában