Helyi közélet

2013.01.10. 08:41

Kis lélegzethez jutott az ózdi kórház

Ózd - Az OEP-kasszasöprésből kapott több mint nyolcvanmillió forint az adósságállomány egynegyedét fedezi.

Ózd - Az OEP-kasszasöprésből kapott több mint nyolcvanmillió forint az adósságállomány egynegyedét fedezi.Az Almási Balogh Pál kórházat üzemeltető Medcenter Kft. saját forrásból biztosította a helyi egészségügyi dolgozók elmaradt béremelésének egy negyedéves részét. A fejenként átlagosan 30 ezer forintot a karácsonyi ünnepek előtt megkapták az alkalmazottak, a fennmaradó összeg viszont csak az államosítás befejezése után várható.

A Medcenter oldotta meg

- A kórház kizárólag a saját büdzséjéből utalta át a munkavállalóknak ezt az összeget, ehhez az egészségügyi kormányzatnak semmi köze nem volt - erősítette meg dr. Eszenyi Géza, cégvezető, főigazgató-főorvos. - Ezekben a napokban azon dolgozunk, hogy az OEP-től minél gyorsabban előleghez jussunk, hogy ezt a pénzt visszapótolhassuk a rendszerbe. dr. Szócska Miklós államtitkár ígérete szerint a fennmaradó háromnegyed éveses elmaradáshoz az államosítási folyamat befejezése után juthatnak hozzá a dolgozók. Ez a folyamat azonban nagyon lassan halad, alig történik valami az ügyben.

A jelenlegi üzemeltető Medcenter Kft.-nek a jövőben a működtetés terén nem lesz feladata, azonban az Európai Uniós pályázatok miatt - vélhetően - fennmarad a kapcsolat a társasággal. dr. Eszenyi Géza szerint az állami szerepvállalástól függetlenül a tervezett milliárdos fejlesztéseket nem szabad veszélybe sodorni.

84 millió

Néhány nappal ezelőtt Ózd is értesítést kapott, hogy az OEP-kasszasöprésből több, mint 80 millió forinttal részesült.

- Ez az összeg már meg is érkezett a számlánkra, egy kis lélegzethez jutott a kórház és a beszállítók is - folytatta dr. Eszenyi Géza. - Természetesen örülünk ennek a segítségnek, amely nagyjából az adósságállományunk egynegyedét fedezi. A tüdőszűréssel együtt 84 millió forinthoz jutott, aminek természetesen megvan a helye a költségvetésben.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában