Helyi közélet

2013.01.21. 08:56

Kétszer támadtak a szuhogyi rablók

Szuhogy - Egy szuhogyi férfire kétszer támadtak rá otthonában. A sértett félelmében nem értesítette a rendőrséget, azonban, amikor a hatóság tudomására jutott a bűncselekmény a nyomozás eredményeként rövid idő alatt elfogták a rablókat, akiket előzetes letartóztatásba is helyezett a bíróság.

Szuhogy - Egy szuhogyi férfire kétszer támadtak rá otthonában. A sértett félelmében nem értesítette a rendőrséget, azonban, amikor a hatóság tudomására jutott a bűncselekmény a nyomozás eredményeként rövid idő alatt elfogták a rablókat, akiket előzetes letartóztatásba is helyezett a bíróság. Az Edelényi Rendőrkapitányság rablás miatt indított eljárást két szuhogyi férfival szemben. A nyomozás adatai alapján 2013. január 15-én a késő délutáni órákban berontottak egy 59 éves szuhogyi férfi lakásába. A támadók előzetes figyelmeztetés nélkül bántalmazni kezdték a házigazdát, aki ennek hatására el vesztette az eszméletét. Az elkövetők a házban felkutatott értéktárgyakkal menekültek el a helyszínről.

Majd egy óra múlva a gyanúsítottak újra lecsaptak. A már magához tért és megfélemlített férfi ezúttal nem tanúsított ellenállást. A rablók ezúttal készpénzzel, telefonnal, élelmiszerekkel és műszaki alkalmatosságokkal felpakolva ismét elhagyták a helyszínt. Az áldozat az esetleges újabb retorziótól tartva ezúttal sem merte értesítette a rendőrséget.

Másnap a délelőtti órákban a sérült férfit meglátogatta egyik ismerőse, aki a történteket hallva rögtön értesítette a rendőrséget, majd a hatóság a mentőszolgálatot. A sértett nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az Edelényi Rendőrkapitányság és a Szendrői Rendőrőrs nyomozói azonnal megkezdték a nyomozati cselekményeket. Ennek eredményeként egy órán belül beazonosították az elkövetőket, akiket akkor fogtak el, amikor Kazincbarcikáról tartottak hazafelé. A ruházatuk átvizsgálása és a náluk tartott házkutatás során a rendőrség megtalálta és lefoglalta a bűncselekményből származó értékeket.

Az Edelényi Rendőrkapitányság a bűnügyi őrizetbe vett és beismerő vallomást tett 19 és 18 éves gyanúsítottakkal szemben rablás miatt indított eljárást. Egyben előterjesztéssel élt előzetes letartóztatásukra, amit a bíróság elrendelt.

- Az Edelényi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában