Helyi közélet

2013.01.08. 16:58

Kátyúzásra 650 millió forint lesz Borsodban

Miskolc - Melyek jelen pillanatban a legkátyúsabb utak megyénkben, amelyek a Magyar Közút fenntartása alatt vannak? - kérdeztük többek között az illetékest.

Miskolc - Melyek jelen pillanatban a legkátyúsabb utak megyénkben, amelyek a Magyar Közút fenntartása alatt vannak? - kérdeztük többek között az illetékest.- Borsod-Abaúj-Zemplén megyében mintegy 2500 kilométernyi közúthálózatot üzemeltet társaságunk - nyilatkozta Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője. - Országos átlagban a burkolatok átlagéletkorra 30-40 év, ez igaz erre a megyére is. Sajnos főleg a mellékúthálózatunk rendelkezik nagyon elöregedett burkolattal, melyeken a téli időszakban sokkal könnyebben és gyorsabban alakulhatnak ki úthibák, kátyúk. Elsősorban azokon a mellékutakon fordulnak elő nagyobb számban úthibák, melyek régi, úgynevezett aszfaltmakadám szerkezetűek. Többek között ezeket az állapotokat szeretnénk orvosolni az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Programokban szereplő projektjeinkkel, ennek köszönhetően B.-A.-Z. megyében tavaly csaknem 20 kilométernyi mellékutat tudtunk teljes körűen, európai színvonalúan felújítani.

Téli speciális keverékkel

„Ezen” kevésbé jó útvonalakon lehet-e közlekedni? - vetettük fel.

- Közlekedni természetesen lehet a rosszabb állapotban lévő útjainkon is, de tény, hogy ezt csak alacsonyabb megengedett sebesség mellett tudjuk biztosítani. - tette hozzá a szóvivő. - A közlekedésre veszélyes burkolathibákat a lehető leghamarabb kijavítjuk, kijavításukig pedig táblával jelezzük a rosszabb útszakaszokat. Célunk, hogy a lehető legtöbb útszakaszt tudjuk felújítani a közeljövőben európai és hazai források bevonásával.

Kérdésünkre, mekkora büdzsé áll majd a társaság rendelkezésére 2013-ban kátyúzási feladatokra B.-A.-Z megyében kiderült, hogy a kátyúzási feladatok ellátására idén 650 millió forint áll rendelkezésünkre Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

- A balesetveszélyes burkolathibákat téli speciális keverékkel folyamatosan javítjuk a téli hónapokban is, csapadékmentes időben, amikor az időjárás is engedi, a nagyobb volumenű kátyúzási munkák a melegaszfalt keverők indulásakor kezdődnek el, amely április elejére tehető - fogalmazott Pécsi Norbert Sándor annak kapcsán, hogy mikor kezdődhetnek a javítási munkálatok.

ÉM-JLI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában