Helyi közélet

2013.01.28. 11:01

Jegyzet: Mégmásabb

<em>„Úgy van az, hogy van egy elképzelésünk, elkötelezettségünk - például a választóink felé -, amihez szeretnénk az adott terminus alatt hűek maradni és van egy szintén erőteljesen jelentkező elvárás - négyévente szinte mindig -, hogy másképpen kellene folytatni, mint ahogy most - rosszul - csinálják” - bocsátkozik mélyelemzésbe a legfrissebb párthírek hallatán politikában jártasnak vélt ismerősöm</em>. <strong>Pap Gyula jegyzete</strong>.

„Úgy van az, hogy van egy elképzelésünk, elkötelezettségünk - például a választóink felé -, amihez szeretnénk az adott terminus alatt hűek maradni és van egy szintén erőteljesen jelentkező elvárás - négyévente szinte mindig -, hogy másképpen kellene folytatni, mint ahogy most - rosszul - csinálják” - bocsátkozik mélyelemzésbe a legfrissebb párthírek hallatán politikában jártasnak vélt ismerősöm. Pap Gyula jegyzete.Értetlen arcomat látva kifejti: az világos, hogy a több pártot kitevő szakértői munka, a legkényesebb kérdésekben is végigvitt erőfeszítés talán joggal remél hosszabb távon sikert és az sem buta számítás, hogy - jó, más és más alapkoncepcióból kiindulva - összefogva rövidebb idő alatt is változás jöhet.

Az - talán - látszik, hogy egyelőre nincs megoldás a gazdasági növekedés, a munkahelyteremtés kérdésére és egy tudatosan vállalt - a máshol bevált recept szerint végigvitt - ökopolitikai fordulat megoldással kecsegtethet. De a lényeg a „részletekben” rejlik például abban: hogyan fogjuk ehhez megnyerni a sokat emlegetett kulcsfigurákat, az embereket.

Az első reakciók szerint lesz együttműködés az egykori párttársak között, szavazóikat vélhetően meghaladó számú szimpatizánsaik némi aggodalommal figyelik ezen újabb fejleményeket.

A legfontosabb, hogy kiderüljön a választók releváns ( több mint 5%) része által értelmesnek ítélt kezdeményzésről, hogy a sok „zöldség” nem azt jelentette: éretlen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában