Helyi közélet

2013.01.29. 14:57

Ismeri a rendőrség a miskolci kéregetőket?

Miskolc - A Búza téri gyorsétterem környékén gyerekek kéregetnek. A rendőrség azt mondta: nem tud az esetről.

Miskolc - A Búza téri gyorsétterem környékén gyerekek kéregetnek. A rendőrség azt mondta: nem tud az esetről.A gyerekkoldusok ügyéről kedden számoltunk be. Konkrét eset kapcsán: a Búza téri gyorsétterem mellett 8-10 éves gyerekek kéregetnek, étel többnyire nem, csak pénz kell nekik. Amelyikük pénzt kap, azt a többiek megverik. A rendőrséget kérdeztük, a válasz: az általunk említett esetről nem érkezett bejelentés a rendőrségre.

Olvasónk azonban – aki neve elhallgatását kérte – levélben reagált a cikkre: „...a rendőrség szóvivője szerint ezekről az esetekről nem érkezik vagy érkezett bejelentés hozzájuk. Mindenfajta rosszindulat nélkül tudom állítani, hogy ez nem teljesen igaz, ugyanis nagyon jól tudom hogy többször keresték meg ezzel a rendőrséget mind a gyorsétterem, mind a benzinkút dolgozói is. .. én is tettem már bejelentést a rendőrségre és a családsegítő szolgálathoz is. Sőt tudom állítani hogy a rendőrök név szerint ismerik azokat akik koldulnak ezen a környéken.”

El-vissza

A gyorsétteremnél is érdeklődtünk, megtudtuk ők is többször jelentették a rendőrségnek a kéregető gyerekeket, a járőrök elvitték őket, majd fél óra múlva újra ott voltak. Azt is megtudtuk: a gyerekek sokszor elmondják nekik: addig nem mehetnek haza, amíg nem gyűjtöttek elegendő pénzt. Van, aki megsajnálja őket, van, aki csak azért ad pénzt, mert fél, ha nem ad, megrongálják az autóját, ilyenre is volt példa – fogalmazott az egyik dolgozó.

Gaskó Bertalant, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodavezetőjét arról kérdeztük: valóban tudnak az esetről? Kik ezek a gyerekek? Honnan jöttek? Mit lehet kezdeni velük? Miért nem lehet a tevékenységüket megszüntetni? Igaz, hogy ha a járőri intézkedés után nemsokkal ezek a gyerekek visszatérnek? „Az említett eset vizsgálatára intézkedés történt, annak eredményéről a későbbiek folyamán adnak tájékoztatást” – válaszolta.

ÉM-NSZR


Koldusok a buszmegállóban, a Centrum oldalában, a Szinvapark előtt. Nem csoda, hogy nem bírják „védőital” nélkül a mínuszokban, de nyilván azt is csak ideig-óráig. Kicsit odébb pedig ott vannak a kolduló gyerekek, talán ezt a legszívszaggatóbb látni. Kik lehetnek? Honnan jöttek? Kinek gyűjtik a pénzt? Hajdu Mariann jegyzete.

Miskolc – Bandába verődve kéregetnek a 8-10 éves gyerekek, aki kap egy kis pénzt, azt megverik.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában