Helyi közélet

2013.01.04. 15:19

Hóágyúk Bánkúton: egyedül nem megy

Bánkút - Ismét felmerült: hóágyúk kerülhetnek Bánkútra. Mi igaz a szóbeszédből? - kérdeztük dr. Varga Józsefet, a Bánkúti Síklub elnökét.

Bánkút - Ismét felmerült: hóágyúk kerülhetnek Bánkútra. Mi igaz a szóbeszédből? - kérdeztük dr. Varga Józsefet, a Bánkúti Síklub elnökét.- Hótól mentes télen nem lehet a sípályákat üzemeltetni, azaz az időjárás miatt rendkívül bizonytalanok a mindenkori szezonjaink, ezért évről évre felmerül a hóágyúzás is, mint lehetőség - fogalmazott az elnök, aki hozzátette: nincsenek könnyű helyzetben, hiszen egyedül nem, kizárólag segítséggel tudnának érdemben előrelépni ez ügyben.

Varga József elmondta, hogy egy legalább 8-10 köbméteres víztározóra lenne szüksége a síklubnak, amihez viszont „tokkal-vonóval” közel 80 millió forint szükséges. Ráadásul bírniuk kell több hatóság engedélyét is.

A síklub elnöke elárulta: olyan elgondolások is születtek, mely szerint Garadnáról - Ómassát is érintve - fogaskerekű vasúttal lehetne feljutni a síparadicsomba, s erre talán EU-s források is rendelkezésre állnának. Mindenesetre a síklub illetékesei bíznak egy január végi tárgyalásban, ami után konkrétumokra is fény derülhet.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában