Helyi közélet

2013.01.11. 15:55

Helyi szinten képviselik a katasztrófavédelmet

Miskolc - Átvették tegnap megbízóleveleiket a járási katasztrófavédelmi megbízottak.

Miskolc - Átvették tegnap megbízóleveleiket a járási katasztrófavédelmi megbízottak.Pénteken 16 járási katasztrófavédelmi megbízott vette át ünnepélyes keretek között megbízólevelét a megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon.

Követik a változásokat

Január elsejével a közigazgatási rendszer megváltozott, megkezdték munkájukat a járási kormányhivatalok, országosan 198 járás alakult meg, ebből 16 a megyénkben. A közigazgatás és a védelmi igazgatási rendszer évtizedek óta elválaszthatatlan. A helyi védelmi bizottságok munkáját a járási hivatalok vezetői irányítják ettől az évtől, így a katasztrófavédelem igazgatási rendszerét is ehhez kellett igazítani.

Emiatt megyénk 16 járási székhelyére katasztrófavédelmi megbízottakat nevezett ki Lipták Attila tűzoltó ezredes, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője. A megbízólevelek ünnepélyes átadása előtt az igazgató ismertette a járási katasztrófavédelmi megbízottak tevékenységét, feladatait. Elmondta, hogy a hivatásos tűzoltó-parancsnokság alárendeltségében polgári védelmi, tűzoltósági, iparbiztonsági és hatósági feladatokat látnak el, emellett összefogják a polgármesterek és a közbiztonsági referensek tevékenységét is.

Hangsúlyozta, hogy a megbízottak munkájához tartozik az is, hogy a járási helyi védelmi bizottságok elnökeinek munkáját segítsék, védelmi tervrendszereket dolgozzanak ki, azokat napra készen tartsák, és a helyi védelmi bizottságok döntéséhez szükséges szakmai előkészítő munkát elvégezzék. A szakemberek helyi szinten képviselik a katasztrófavédelem szervezetét, szorosan együttműködve a társhatóságokkal. A járási katasztrófavédelmi megbízottak meghatározott ügyfélfogadási rend szerint állnak a lakosság rendelkezésére.

ÉM-SZP


A járási megbízottak

Cigánd - Gaál Imre közalkalmazott, Edelény - Sztankó Zoárd tűzoltó főhadnagy, Encs - Tahi Attila tűzoltó zászlós, Gönc - Petrovics Csaba tűzoltó zászlós, Kazincbarcika - Marton Viktória Ágota tűzoltó zászlós, Mezőcsát - Kulcsár-Szűcs Evelin tűzoltó százados, Mezőkövesd - Nagy Zoltán Dávid tűzoltó zászlós, Miskolc - Ladányi Lóránt tűzoltó őrnagy, Ózd - Popovicsné Albert Mariann tűzoltó hadnagy, Putnok - Horváth András tűzoltó hadnagy, Sárospatak - Somogyi Tamás tűzoltó zászlós, Sátoraljaújhely -Tóth Zsolt tűzoltó alezredes, Szerencs - Sárándi István tűzoltó főhadnagy, Szikszó - Kupecz István közalkalmazott, Tiszaújváros - Kovács Katalin tűzoltó zászlós, Tokaj - Szécsiné Murányi Violetta tűzoltó zászlós

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában