Helyi közélet

2013.01.23. 14:55

Emberségből jelest érdemeltek

<p style="text-align: left;">Miskolc - A mintegy 350 javasolt szakemberre több mit 11 ezer szavazat érkezett.

Miskolc - A mintegy 350 javasolt szakemberre több mit 11 ezer szavazat érkezett.Az utóbbi években kevés pozitívum hangzott el a hazai egészségügy állapotáról, inkább az anyagi lehetőségek szűküléséről, az gyógyító munka nehézségeiről szóltak a híradások. Miközben mindannyian tudjuk, hogy az orvosok, az ápolók, a nővérek és az asszisztensek erejükön felül merő hivatástudatból, emberségből tartják fenn az egészségügyi ellátást. Ezért gondoltuk úgy, hogy Olvasóink segítségével megpróbáljuk feltérképezni a megyében, hogy kik azok, akik a legtöbbet teszik a betegekért, a gyógyulásunkért. Az Észak-Magyarországban hetente többször közöltük a jelölő szelvényeket, amelyeken megírhatták kit tartanak az Arany Sztetoszkóp Díjra érdemes orvosnak. Ugyanígy szavazhattak a Segítő Kezek Díjra méltó ápolókra, asszisztensekre.

Hozzáadott érték

A szavazatok összesítésével lezárult az az Emberségből jeles akciónk. A lapunk szerkesztőségében tartott díjátadón megjelent dr. Csiba Gábor a megyei kórház főigazgató-főorvosa, Soltész Rudolf a Háziorvosi Egyesülés igazgatója, Szántó István főszerkesztő-helyettes, ötletgazda. Peitl Róbert marketingvezető köszöntőjében elmondta: azért is különösen értékesnek tartja az elismerést, mert a szakmai kvalitásokon túl az úgynevezett „hozzáadott értéket” a gyógyító szakmában elengedhetetlen figyelmességet, emberséget honorálja. „Munkatársainknak nem kis munkájába került a zsákszámra beérkezett szavazatokat összeszámlálni” - jelezte a marketingvezető. A mintegy 350 javasolt szakemberre több mit 11 ezer szavazat érkezett - tudtuk meg. Csak az orvosokra közel 6 ezren szavaztak - tette hozzá. Az elismerő oklevél mellett az orvos és ápoló kategória első helyezettjei arany kitűzőt vehettek át az ünnepségen.


Díjazottak

Arany Sztetoszkóp Díj  

1. dr. Lossó Judit (Szent Ferenc Kórház, Tüdőgondozó)

2. dr. Onder Beáta (Miskolc, Kazinczy u. 18., háziorvos)

3. dr. Gerges Gábor (BAZ. Megyei Kórház, kardiológia).


Segítő Kezek Díj

1. Olmos Sándorné (Vasgyári Rendelő Intézet, háziorvosi asszisztens)

2. Nagy Julianna ( Megyei Kórház, Fül-orr-gége)

3. Illés Ilona (Miskolc. Kazinczy u. 18., háziorvosi rendelő, ápoló).


Miskolc - Megkérdeztük díjazottjainkat mit jelent számukra ez az elismerés, hogyan fogadták hírét és további munkájukban milyen ösztönzést jelenthet.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában