Helyi közélet

2013.01.11. 16:59

Előzetesbe kerültek az ózdi gyilkosok

Miskolc, Ózd - Egy műanyagcsővel ölték meg az idős ózdi férfit a hét elején.

Miskolc, Ózd - Egy műanyagcsővel ölték meg az idős ózdi férfit a hét elején.Elrendelte a bíróság annak a két férfinak a harminc napos előzetes letartóztatását, akiket azzal gyanúsít a rendőrség, hogy a hét elején otthonában rátámadtak egy Ózd Tábla városrészen lakó, 68 és 69 éves testvérpárra, és olyan brutalitással bántalmazták őket, hogy az idősebb férfi a helyszínen életét vesztette, öccsét pedig töréses sérülésekkel jelenleg is kórházban ápolják. Mint tegnap beszámoltunk róla, a megyei rendőr-főkapitányságon tartott sajtótájékoztatón Hatala József altábornagy, országos rendőr-főkapitány parancsa alapján Vereckei Csaba dandártábornok, megyei főkapitány elismeréseket adott át annak a négy nyomozónak, akik a két idős férfi támadóinak kézre kerítése során kiemelkedő munkát végeztek.

A gyilkosok tettét anyagi haszonszerzés motiválta, de soványka zsákmánnyal távoztak: egy zacskó száraztészta, két kiló krumpli és egy használhatatlan állapotban lévő kézimixer, valamint egy ételhordó került elő tőlük két rozsdás kalapács, egy kőműveskanál társaságában.

Egyedné Novodomszki Éva, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa pénteken arról tájékoztatta munkatársunkat, hogy a sértettek házából előkerült az elkövetés eszköze is. A két idős férfi egy merev műanyagcsövön láncot vezetett át, ezzel az alkalmatossággal zárták a kerékpárjukat, de az éjszakai látogatóik másra használták: ezzel verték őket.

Mint azt korábban megírtuk, a két férfi közül a fiatalabb kért segítséget a szomszédjától, elmondva neki, hogy megtámadták őket. Innen érkezett a bejelentés a rendőrségre, majd beindult a gépezet: a megyei főkapitányságról Ózdra vonultak a forrónyomos és az életvédelmi nyomozók, s a helyi kollégáik segítségével hamar kiderítették, kik támadtak az idős férfiakra. A két elkövetőt - akik időközben Budapestre menekültek, hogy ott rejtőzzenek el a felelősségre vonás elől - a bűncselekmény bejelentését követő 26. órában egy hajléktalanszállón fogta el a rendőrség.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában