Helyi közélet

2013.01.26. 16:32

„24” – Halálos közlekedési baleset Bereten: Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

Borsod-Abaúj-Zemplén - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2013. január 25-én is több esetben történt rendőri intézkedés.

Borsod-Abaúj-Zemplén - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2013. január 25-én is több esetben történt rendőri intézkedés.Az elmúlt napon megyénk útjain négy személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt, amelyekből egy halálos kimenetelű volt.

A késő délutáni órákban a rendőrségre a mentőszolgálattól érkezett bejelentés szerint Beret belterületén, a Rákóczi úton egy férfit találtak a földön fekve, akinek az életét már nem lehetett megmenteni. A rendőrség a helyszíni szemle során megállapította, hogy egy 44 éves baktakéki férfi az általa vezetett munkagépével eddig ismeretlen körülmények között áthajtott az 56 éves, az úton keresztben fekvő bereti férfin, aki a helyszínen meghalt. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szakértők bevonásával vizsgálja a körülményeket.

Tiszaújvárosból tartott Nyékládháza felé az a kis tehergépkocsi, amelyet sofőrje nem az útviszonyoknak megfelelően vezetett a délelőtti órákban. A jármű ezért a lejegesedett úton megcsúszott majd az árokba hajtva állt meg. A könnyű sérülésekkel járó balesetet a Miskolci Rendőrkapitányság vizsgálja.

A feje tetejére állt az a személygépkocsi, amit sofőrje szintén nem a látási- és útviszonyoknak megfelelően vezetett. A Mezőkövesd közelében történt baleset során az autó sofőrje könnyű sérüléseket szenvedett. Az esetet a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság vizsgálja.

A harmadik nyolc napon belül gyógyuló sérülésekkel járó közlekedési baleset is a járművezető figyelmetlensége és a havas, jeges út kombinációja miatt következett be. Egy személygépkocsi vezetője Hejőkürt irányából tartott Tiszaújváros felé, amikor kanyarban a rosszul megválasztott sebesség miatt a jármű megcsúszott és végül a vízelvezető árokban állt meg. A körülményeket a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság vizsgálja.

A további balesetek elkerülése érdekében a Rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a télies, havas, fagyos időben az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően, fokozott körültekintéssel vezessék gépjárműveiket! Ne feledjék: Mindenkit haza várnak!

Szabálysértési őrizetbe vételek

A megye rendőri szervei az elmúlt huszonnégy órában kettő főt vettek szabálysértési őrizetbe.

A Miskolci Rendőrkapitányság járőrei egy bolti tolvajjal szemben hoztak személyi szabadságot korlátozó határozatot. A szerencsi rendőrök pedig egy garázdát vettek szabálysértési őrizetbe.

Az illetékes rendőrkapitányságok a szabálysértési őrizetbe vett személyeket 72 órán belül, gyorsított eljárásban állítják bíróság elé.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában