Helyi közélet

2013.01.02. 11:38

Beadták Tapolca fejlesztési terveit

Miskolc - Miskolctapolca fejlesztési terveit a város december végén benyújtotta engedélyeztetésre.

Miskolc - Miskolctapolca fejlesztési terveit a város december végén benyújtotta engedélyeztetésre.„Szeptember közepe után igen rövid határidővel” – így fogalmazott az önkormányzat még augusztusban, amikor arról kérdeztük őket, mikorra várhatóak Tapolca fejlesztési tervei. Akkoriban történt az is, hogy a kormánybizottság nem támogatta Tapolca fejlesztési terveit, azaz nem kaptunk 3 milliárdos támogatást. Rostás László főépítész akkor azt mondta: szeptember végén már az új tervekkel keresik meg a kormányt, és bíznak abban, hogy az elmaradt milliárdokat megkapják.

Az új tervek azonban december végéig várattak magukra. December utolsó napján, Észak-Agora levelezőfórumunkra írta Orosz B. Erika: „A város december végén – azaz a napokban – benyújtotta a terveket engedélyezésre, és indul a beruházás nemsokára.” Majd Kanyog Miklós agorázónk erre reagálva azt írta: „A legújabb tervet a miskolci tervtanács lesöpörte az asztalról. ”

Rostás Lászlót is megkerestük ezzel kapcsolatban, aki arról nem tudott, hogy a terveket lesöpörték volna, de azt megerősítette, hogy decemberben a város beadta az új terveket. „A beruházás mindenképp indul, ez nem kérdés, Miskolctapolca fejlesztését meg kell csinálni” – fogalmazott a főépítész.

A csúcs megmarad?

Orosz B. Erika levelezőnk a tervek kapcsán azt is írta: „A Fenyő út meghosszabbításával egy új telekhatár alakul ki, s ettől jobbra a régi gyermekstrand területéhez ezt a részt hozzácsapva lesz az új élményfürdő, egészen a Fagyöngy sétányig. Az egykori bejárat – a csúcsokkal – állítólag megmarad, persze felújítják, de mára már az építészek szerint, ugyanolyan emblematikus épülete Tapolcának, mint a kagyló, így meg kell az enyészettől menteni. Ha rendbe hozzák, s funkciót kap, akár szép is lehet...”

Ez alapján részletekről is kérdeztük a főépítészt, aki szerint nem szabad egy-egy momentumot kiragadni a tervekből, mert minden mindennel összefügg.

ÉM-NSZR




Miskolc - Váratlan régészeti lelettel zárult a Herman Ottó Múzeum április óta tartó ásatása a Miskolc-Tapolcai barlangfürdő előtt.

Egy nagy-nagy építési terület kellős közepében élünk mi, miskolciak. Hemzsegnek a hivatalos nyilatkozatok a nagyratörő tervekről, átépítésekről, felújításokról. Például, kijavítják a főutca burkolatát, renoválják a főteret, élményfürdő lesz a strandból. Valamelyikből. Ez lesz, az lesz, minden lesz. Csak győzzük kivárni. Szántó Rita jegyzete.

Észak-Magyarország - Miskolctapolcával szemben négy projektet nevesített a kormány augusztusban. Miben jobbak?


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában