Helyi közélet

2013.01.27. 19:39

Arcok a megyéből: Lovas Ádám, a Bláthy Ottó Szakközépiskola diákja - Hajó a hullámzó vízen

Miskolc - A siófoki sétából és fotózásból végül nyertes pályázat lett.

Miskolc - A siófoki sétából és fotózásból végül nyertes pályázat lett.Ádám balatoni nyaralása idején készített egy érdekes fotót, most télen pedig első helyezést ért el vele. „A víz emberi jog” címmel hirdetett országos fotópályázatot az MSZOSZ, melyre Lovas Ádám, a Bláthy Ottó Villamosipari Szakközépiskola tizedikes diákja küldte be a legjobb munkát. Nyáron, amikor Siófokon sétáltunk, akkor fogott meg a látvány. Egy különös hajó a Balatonon, de mivel épp szeles idő volt, a víz hullámzott, akár a tenger. Ezt a képet örökítettem meg úgy, hogy a hajó sötétben maradjon, a vízen pedig csillogjon a fény. Így különleges kontraszthatást értem el – meséli Ádám. – Amikor megnéztem a fotót a laptopomon, azt mondtam, ez nagyon jó lett. Akkor beküldtem az MTVA fotópályázatára, de onnan válasz sem érkezett.

Tanára gratulált

Ádámnak azonban nem kellett sokat várnia a sikerre. Mint az iskola többi fotó szakköröse, ő is elküldte balatoni emlékét az MSZOSZ pályázatára. Tanára, Mahalek János egyszer csak gratulált neki. Ádám először nem tudta mihez, de hamar kiderült, az iskola épp most kapott értesítést arról, hogy az ő fotója lett a legjobb. Tanára persze nem csodálkozott ezen, ő eleve esélyesnek tartotta a pályamunkát.

– A természetet szeretem a legjobban fotózni – árulja el Ádám. – A természet hajnalban a legszebb, és fényképezőgépen keresztül más és más oldaláról lehet megmutatni.

Heti öt edzés

Mint kiderül, a tehetséges diák gyakran járja az erdőt, mivel leigazolt hegyikerékpáros. Heti öt edzéssel és versenyekkel, melyeken egyre jobb eredményeket ér el. Tekerés közben aztán, főleg a hegynek fel, van ideje a természetet is szemügyre venni: különleges madarakat, állatokat, a nap fényét, ahogy megtalálja az utat a lombok között.

Ádám a Bláthyban elektrotechnikát tanul. Érettségi után szeretné elvégezni a technikusit, majd egyetemre menni. Amikor pedig megkapta diplomáját is, legszívesebben intelligens házakkal, automatizálással foglalkozna a legszívesebben.

Egyelőre beéri az autószereléssel. Édesapjával gyakran bütykölgeti azt a 27 éves kisautót, melyet hamarosan ő is vezethet.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában