Helyi közélet

2013.01.15. 13:39

"Áldatlan téli körülmények az Avason"

Miskolc - "<a href="http://www.boon.hu/oszlopra-csavarodott-a-taxi-miskolcon/2167078">Olvasom, hogy egy taxis csapódott villanyoszlopnak Miskolcon</a>. Igazából csodálkozom, hogy eddig nem történt sokkal több baleset az Avason." - írja Olvasónk.

Miskolc - "Olvasom, hogy egy taxis csapódott villanyoszlopnak Miskolcon. Igazából csodálkozom, hogy eddig nem történt sokkal több baleset az Avason." - írja Olvasónk."Egyszerűen járhatatlanok, mondhatni életveszélyesek az utak. A mellékutak nincsenek takarítva." - állítja Olvasónk. "Jeleztem ezt a közútkezelő felé (Miskolcon az Avasi lakótelep területén található utak nem tartoznak a Magyar Közút kezelésébe, így itt a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkák sem a cég feladata - a szerk.), akik természetesen nem is jeleztek vissza. Minek is... Érdemes lenne megnézni az Avason a Profi mögötti utat. A járókelőknek lévő út, ami lefelé vezet az iskolához, óvodához, bölcsődéhez egyrészt nem lett végig lebetonozva. De nincs is síktalanítva. Ezáltal nagyon veszélyes rajta járni a hó leesése után, amikor már le van taposva és 2-3 cm-es jég borítja. (...) Felháborítónak tartom, hogy a hó leesése után több nappal sem síktalanítják az utakat. Tegnap is az ónos eső leesése után sem a belvárosban, sem sehol egy munkást nem lehetett látni, akik segítették volna biztonságos haza jutásunkat. Kérdem én: miért? (...) Miért nem lehet biztonságban az ember? Babakocsis, karon ülő gyerekekkel kell a jeges parton lemenni, felmenni. Nagyon örülnénk neki, ha ez a helyzet megoldódna." - zárja levelét az Avason élő Olvasónk.

Kedd déli ottjártunkkor munkatársunk már "csak" sáros, vizes, latyakos körülményeket tapasztalt, amely valljuk be, a tél velejárója. Ugyanakkor talán némileg megnyugtató lehet az is, hogy közmunkások (mint ahogyan fotónk is bizonyítja) is feltűntek a terepen, azaz az Olvasónk által vázolt körülmények talán javulhatnak.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában