Helyi közélet

2013.01.08. 17:27

A szocialisták Miskolc fekete évének nevezték a tavalyi esztendőt

Miskolc, 2013. január 8., kedd (MTI) - Miskolc fekete évének tartják a helyi MSZP-s politikusok a tavalyi esztendőt, véleményük szerint a várost a fideszes vezetés nem hogy fejleszteni, de még működtetni sem tudja.

Miskolc, 2013. január 8., kedd (MTI) - Miskolc fekete évének tartják a helyi MSZP-s politikusok a tavalyi esztendőt, véleményük szerint a várost a fideszes vezetés nem hogy fejleszteni, de még működtetni sem tudja.

Gúr Nándor, az MSZP alelnöke, megyei elnöke, országgyűlési képviselő kedden, Miskolcon tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: a kormány és Miskolc "néma leventéi" olyan intézkedéseket, döntéseket hoztak, amelyek ellehetetlenítették a várost és az ott élőket.

Olyan politikát folytatnak, hogy tízszer annyit vesznek el például a megszorító csomagokban, mint amennyit "nyalókaként" visszaadnak! Ez csalárdság - tette hozzá, majd utalt a tízszázalékos rezsiköltség csökkentésére.

Simon Gábor, az MSZP miskolci elnöke, országgyűlési képviselő annak a véleményének adott hangot, hogy a 2012-es év volt az az év, amikor "az Orbán-kormány és a Kriza-rezsim elvett mindent a várostól". Szerinte a jelenlegi városvezetés teljesen alkalmatlan a feladatra és várost romboló politikát folytat. A politikus példaként a borsodi megyeszékhely költségvetését említette. Azt mondta, tavaly 51 milliárd forint volt Miskolc bevétele, a kiadási oldalon viszont 61 milliárd forint szerepel. "Ennyi hiányzik a kasszából" - fűzte hozzá.

A képviselő közölte, ilyen nagyságrendű hiány soha nem volt, és ráadásul ezt most eltagadják a város lakói elől. Hozzátette, hogy az idei költségvetésben Miskolc tervezett bevétele összesen 29 milliárd forint, a kiadás pedig 33,5 milliárd forinttal számol.

Simon Gábor azt mondta, a hatalmas forráselvonások mellett nem kellene milliós jutalmakra vagy például koreai utakra költeni. Hozzátette: ráadásul a fideszes városvezetés folyamatosan "visszamutogat", és panaszkodik a gazdasági helyzetre, pedig ezeket a gazdasági körülményeket a kormányuk, illetve saját maguk okozták.

"Ha ilyen nehéz a feladat, ne csinálják", mert meghaladja a képességüket - fogalmazott. Az MSZP a helyiekkel elkészíti a választási programja alapjait és ezt az "arrogáns, kártékony rezsimet le fogjuk váltani" - jegyezte meg.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában