Helyi közélet

2013.01.21. 15:52

A jégtörő hajók a Tiszán Tokajnál is készen állnak

Tokaj - Az ÉMVÍZIG összesen hét jégtörő hajója várja a vízügyi igazgatóság által felügyelt tiszai szakaszon, hogy szükség esetén bevethető legyen – tudtuk meg Rácz Miklóstól, az ÉMVÍZIG igazgatójától.

Tokaj - Az ÉMVÍZIG összesen hét jégtörő hajója várja a vízügyi igazgatóság által felügyelt tiszai szakaszon, hogy szükség esetén bevethető legyen – tudtuk meg Rácz Miklóstól, az ÉMVÍZIG igazgatójától.Ezek közül három Tokajnál, két-két hajó pedig Tiszalöknél és Tiszadobnál teljesít szolgálatot 2012. december 15. óta.

A hajók a terv szerint február végéig lesznek jelenlegi helyükön. Eddig még nem volt szükség arra, hogy a hajók bevetésre induljanak, de folyamatos szolgálattal biztosítják a jégtörők üzemképességét és őrzését.

Rácz Miklós érdeklődésünkre még elmondta, mind a hét hajó kész arra, hogy szükség esetén a folyók vízkanyarulatainál, a hidak közelében, valamint a tiszalöki vízlépcső körzetében elhárítsák a jégzajlás miatt bekövetkező esetleges vészhelyzeteket.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában