Helyi közélet

2012.12.13. 22:25

Ünnepeltek az egyetemen

Miskolc - Emléktáblát avattak és időkapszulát helyeztek el a Miskolci Egyetemen.

Miskolc - Emléktáblát avattak és időkapszulát helyeztek el a Miskolci Egyetemen.Kiemelkedő évfordulót ünnepel a Miskolci Egyetem: Mária Terézia 1762. október 22-én hagyta jóvá Selmecbányán az akadémiai szintű bányászati-kohászati szakemberképzés indítását Magyarország területén.

A 250. jubileum alkalmából a Miskolci Egyetem, mint utódintézmény emléktáblát avatott csütörtökön, valamint időkapszulát helyezett el a jövő generációjának.

A bánya- és kohómérnök-képzések révén a Miskolci Egyetem, az erdőmérnök-képzés révén a Nyugat-magyarországi Egyetem az egykori Selmeci Akadémia jogutód intézményeiként működnek, ma már újabb szak- és tudományterületekkel kibővülve, korszerű universitasként.

Az ünnepségen részt vett Habsburg György, Magyarország Rendkívüli és Meghatalmazott Nagykövete és Mengyi Roland, a megyei Közgyűlés elnöke, miniszteri biztos is.

Az emléktáblát Habsburg György és Patkó Gyula rektor leplezte le. Az emléktábla domborműve Matthäus Donner 18. sz-i osztrák éremművész selmecbányai akadémiai jutalomérmének felhasználásával készült, Varga Éva miskolci szobrászművész alkotása.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában