Helyi közélet

2012.12.07. 14:11

Tűzzel-vassal: jubileumi tárlat Kazincbarcikán

Kazincbarcika – A 70 esztendős Mesterremek-díjas népi iparművész, Fülöp Tibor jubileumi tárlata csütörtökön nyílt meg a városban.

Kazincbarcika – A 70 esztendős Mesterremek-díjas népi iparművész, Fülöp Tibor jubileumi tárlata csütörtökön nyílt meg a városban.A szakmáját ötven éve folytató művész szenvedélyesen szereti a kovácsmesterséget, ami az önkifejezésre is lehetőséget adott neki az elmúlt fél évszázadban. A mostani tárlaton a kovácsoltvas munkái mellett - hallgatva egykori barátja, a közelmúltban elhunyt Mezey István festő- és grafikusművész tanácsára - műhelyrajzait is kiállította.

A verniszázson Sajó Attila, a Magyar Népművelők Egyesületének elnöke méltatta Fülöp Tibort, akit a kazincbarcikaiak olyan művei révén ismernek leginkább, mint a városi temető kapuja, a sajókazinci református templomkertben található Egressy-lantplasztika, vagy a gimnáziumban látható Valentin-rács.

A Barcika Art Kft. által szervezett tárlat december 21-éig látogatható a kazincbarcikai városi kiállítóteremben.

- GJ -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában