Helyi közélet

2012.12.26. 11:13

Szikratánc

Sajónémeti, Ózd -  A sajónémeti kis községben élő Farkas Eleonóra költőnő, aki az Ózdi Szép Szó Egyesületnek is tagja egy újabb verses kötettel örvendeztette meg a versszerető embereket.

Sajónémeti, Ózd -  A sajónémeti kis községben élő Farkas Eleonóra költőnő, aki az Ózdi Szép Szó Egyesületnek is tagja egy újabb verses kötettel örvendeztette meg a versszerető embereket. Az új könyve, Szikratánc címmel látott napvilágot. A költőnő fiatal kora ellenére ez már a kilencedik verseskötete. A könyv borítóját Hegedűs János grafikusművész tervezte. A mű megjelentetéséhez sokan hozzájárultak: Koós József, Bánhorváti, Komlós Ottília, Sajópüspöki, Kovács Andrásné, Sajónémeti, a Béres Alapítvány, a budapesti,zalaegerszegi, nagykanizsai imacsoportok és a névtelen adakozók.

A könyv hátoldalán a szerző a következőket írja a Szikratáncról : " A fény életünk egyik éltető eleme. A sötét éjszakában sziporkázó csillagok, a Nap égető erejű sugara, korunk modernebb világítótestjei vagy a tűz parányi szikracsillámokat szóró fénye, mind irányadóak életünk vándorútján. Ki-ki miként és hol találkozik e fényjelenségekkel, a szerint épül be mindennapjaiba, és határozza meg élete folyását. A nyolc korábbi kötetet követően ( Az ifjak hitével, Hiányzik Valaki,Szívdobbanás, Életmorzsák, Tükörkép, A lélek hídján, Lélekből nőtt ágak, Mesehangok ) ez újabb verscsokorral most is szeretnék egy olyan apró szikra lenni, mely kicsisége ellenére is további gondolatokat ébreszt az olvasóban"

-Kerékgyártó Mihály-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában