Helyi közélet

2012.12.02. 14:27

Nem büntetés, hanem köszönet jár! - Közlemény

Miskolc - A Szebb Jövőérteseknek nem büntetés jár, hanem köszönet! Ezt mondta az egyesület avasi sétáját elzárással szankcionáló nem jogerős bírói döntés után egy nappal Jakab Péter, a Jobbik önkormányzati képviselője Miskolcon.

Miskolc - A Szebb Jövőérteseknek nem büntetés jár, hanem köszönet! Ezt mondta az egyesület avasi sétáját elzárással szankcionáló nem jogerős bírói döntés után egy nappal Jakab Péter, a Jobbik önkormányzati képviselője Miskolcon.„Megdöbbentő a döntés, mely szerint a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai törvényt sértettek akkor, amikor megpróbálták visszaadni a miskolciak hitét, hogy köszönthet még rájuk is egy szebb jövő.” „Ehelyett a városukért szabadidejüket áldozó hazafiakra köszöntött az ’50-es évek hangulata akkor, amikor tisztességes családapákból jogsértőket kreált belőlük a hatalom olyasvalamiért, amiért valódi demokráciában nem büntetés, hanem köszönet és megbecsülés járna.” - fogalmazott a politikus, akit a rendőrség közbiztonsági tevékenység jogellenes szervezésének bűncselekményével gyanúsít.

Jakab Péter szerint a hatalom ismét a miskolciak nyugodt hétköznapjait megkeserítők mellé állt, mely ellen a város minden önkormányzati képviselőjének fel kell emelnie a szavát.

A jobbikos képviselő bejelentette azt is, állásfoglalást fog kérni a Miskolci Rendőrkapitányságtól, arról, hogy pontosan mit is takar a „közrend fenntartásának látszatát keltő tevékenység” törvényi tényállása.

Mint mondta, a másfél hónapja az Avason megszervezett Magyar Élet Menetén a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjait a rendőrök még az Avasra kísérték, pénteken viszont már a fogdába. „Az elmúlt másfél hónapban tudtommal nem változott sem a törvény, sem az egyesület ruházata, sem céljai, egyedül a séta vége lett más.” - hangsúlyozta.

A szombaton rabosított Jakab elmondta azt is, a Jobbik önkormányzati képviselőjeként és az SZJPE tagjaként mindig és mindenkor a törvények szellemében igyekszik eljárni. Ezért kéri a rendőrséget, hogy akár a sajtó nyilvánosságán keresztül is informálja őt tételesen, felsorolásszerűen azokról az objektíven meghatározható cselekményekről és ruhadarabokról, melyek kombinációja szankciót vonhat maga után a demokratikus Magyarországon.

- Jakab Péter Jobbik B-A-Z megyei és miskolci alelnöke, Miskolc MJV önkormányzati képviselője -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában